מצרכים:
• 2 תפו״א
• 3 ביצים
• חציל
• 3 כפות שמן זית
• ½ כפית פלפל שחור
• כפית מלח
* בצק עלים
• כף שומשום
אופן הכנה:
מחממים תנור על 180 מעלות.
מכניסים מים לסיר על אש נמוכה, את התפו״א ו-2 ביצים.
חותכים את החציל לרוחב, מורחים בשמן זית ומכניסים לתנור.
לאחר 20 דק׳ מוציאים את הביצים.
לאחר 30 דק׳ מוציאים את החצילים לצינון. (יש להשאיר תנור דולק)
לאחר 60 דק׳ מוציאים את התפו״א (יש לבדוק עם סכין שהתפוא רך מבפנים)
מקלפים את הביצים והתפו״א.
בקערה מניחים את התפו״א אדמה המקולף ומוסיפים פלפל ומלח.
מרסקים ומערבבים את התפו״א.
מרדדים בצק עלים, מורחים את התפו״א בשכבה עבה, מניחים את החצילים והביצים מעל.
סוגרים את הבצק עלים וחותכים בעזרת סכין את החלק העליון של הבורקס (דוגמא בסרטון)
מורחים ביצה ומוסיפים שומשום.
מכניסים לתנור למשך 24/26 דק׳ עד לקבלת צבע זהוב.
יאללה מוכןןןן, ממליץ על טחינה בצד וכמובן חמוצים ❤️
רוצים ללמוד איך בוחרים חציל מעולה? צפו בסרטון ההסבר שלי – לחצו כאן לצפייה
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים צמחוניים מעולים? הם מחכים לכם ממש כאן.