ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בורקס בשר לצד רוטב פטריות 

מתכון לבורקס בשר חגיגי וטעים עם רוטב פיטריות מפנק ועשיר, מנה מושלמת לערב שישי או לחג. מתכון מרשים שלוקח רק כמה דק עבודה!
דירוג מתכון
0.0/5

מצרכים:

800 גרם בשר טחון אונטריב - מספר 2
בצל לבן גדול
300 גרם בצק עלים
חלמון ביצה לארג׳
2 כפות שומשום
לרוטב:
50 גרם פטריות שיטאקי מיובשות
ליטר וחצי מים רותחים
2 כפות שמן זית
בצל לבן
סלסלה פטריות שמפיניון
סלסלה פטריות פורטובלו
כף שטוחה מלח
חצי כף שטוחה פלפל שחור טחון
2 ענפי טימין גדולים
2 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:

במחבת גדולה על אש גבוהה צורבים את הבשר (אם הבשר רזה תוסיפי כף שמן) לאחר קבלת צבע חום לבשר מוסיפים את הבצל קצוץ לקוביות, פלפל שחור, מלח וממשיכים לבשל עד לקבלת בשר צרוב היטב.
לאחר שהבשר מוכן מניחים לו להתקרר במחבת בצד – אין להשתמש בבשר חם עם הבצק עלים!
במקביל בקערה גדולה מניחים את הפטריות המיובשות, שופכים עליהם מים רותחים ומשרים עד לשימוש (מינימום 25 דק׳)
לאחר שהבשר קר לגמרי, מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.
מפזרים את הבשר באופן אחיד על חצי משטח של בצק העלים ומקפלים לסגירת בורקס גדול ומרשים.
בעזרת האצבעות סוגרים היטב את הבורקס (אפשר גם מזלג למי שמעדיף)
מעבירים את הבורקס עם הנייר אפייה שהגיע ארוז בחבילה, למגש מרופד נייר אפייה.
חותכים בעזרת סכין חדה חתכים בחלק העליון של הבורקס.
מורחים בחלמון ביצה ומפזרים שומשום באחידות.
מכניסים לתנור למשך כ-40 דק׳ ועד לקבלת צבע שחום יפה לבורקס.
בזמן האפייה מכינים את הרוטב, בסיר גדול מחממים שמן על אש בינונית, זורקים פנימה בצל קצוץ דק דק ומשחימים.
חותכים את הפטריות הטריות גס ומוסיפים לסיר לצריבה של 10 דק׳ יחד.
מוציאים את הפטריות המיובשות מהמים, פורסים ומוסיפים לסיר לצריבה יחד במשך 15 דק׳ לפחות.
שימו לב! לא לזרוק את המים של הפטריות, להם נוסיף את הקורנפלור ונערבב.
מתבלים את הפטריות בפלפל, מלח, טימין ומוסיפים את מי הפטריות לסיר לאחר ערבוב עם הקורנפלור.
ממשיכים לבשל את הרוטב עד לקבלת הסמיכות שאוהבים.
מתקנים טעמים אם צריך (מלח, פלפל וטימין)
ומוכן!

תם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן בורקס בשר לצד רוטב פטריות? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

מחפשים עוד מתכון מושלם עם בשר טחון? אתם חייבים לנסות את הסירות חציל ובשר האלה!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור