אופן הכנה:
בסיר גדול ועמוק על אש גבוהה מניחים את ירכי העוף (לאחר שטיפה) כשהעור מופנה כלפיי מטה.
לאחר כ10/12 או קבלת צבע זהוב (דוגמא בסרטון) הופכים את הירך ומורידים לאש בינונית.
מבשלים כ10/12 דק׳ נוספות.
מעבירים את הירכיים לצלחת וזורקים פנימה את הגזר, הבצל, חצי כפית מלח גס וחצי כפית פלפל שחור גס. (**מתקדמים זה הזמן להוסיף את התבלינים)
מערבבים היטב, מניחים את הירכיים על הירקות ומפזרים חצי כפית מלח גס ופלפל שחור גס.
מיד מנמיכים לאש נמוכה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים למשך 30 דק׳ בהם נערבב את תחתית הסיר כל 7/8 דק׳ בעדינות.
מורידים את המכסה, מוסיפים את האורז לאחר שטיפה, מוסיפים את המים, המלח דק, מכסים במכסה ומגבירים את האש עד לרתיחה.
מרגע הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דק׳ בדיוק.
מכבים את האש ונותנים לאושפלו לנוח כ-15 דק׳ עם מכסה סגור (ממליץ להניח מגבת על המכסה)
הופכים את האושפלו על מגש גדול ובתאבון!
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן אושפלו? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.