אופן הכנה:
משרים את החומוס כ-לילה בקערה עם מים.
מרתיחים סיר עם מים ומלח.
מסננים את החומוס מהמים שהיה מושרה ושופכים את החומוס לסיר עם המים המלוחים.
מביאים לרתיחה ומורידים לאש נמוכה למשך שעה.
מתחילים בעשיית האורז:
קוצצים בצל דק דק.
שופכים שמן לסיר גדול, על אש בינונית, זורקים את הבצל פנימה עד שהוא הופך לשקוף.
מכניסים את החומוס המבושל פנימה (ללא נוזלי הבישול), את התבלינים ומטגנים יחד כ-2 דק׳.
מוסיפים את האורז ומטגנים יחד כ-דקה.
מוסיפים את המים חמים, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
מורידים לאש נמוכה ומבשלים 20 דק׳ בדיוק עם מכסה סגור (לאחר 10 דק׳ יש לערבב ולמנוע הדבקה לתחתית).
מכבים את האש ונותנים לאורז לנוח כ-10 דק׳.
מעבירים את האורז צהוב לצלחת, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומוכן.
בתאבון!
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן אורז צהוב? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.