אופן ההכנה:
משרים את האורז במים במשך 20 דק’.
שוטפים מתחת לברז את האורז סושי 4-5 פעמים תוך כדי שפשוף הגרגירים בין הידיים עד לקבלת מים שקופים.
מעבירים את האורז למסננת למשך 12 דקות.
את האורז סושי המסונן מכניסים לסיר בינוני, מוסיפים 550 מ״ל מים מסוננים ומדליקים את האש על להבה גבוהה. (לא מי ברז)
ברגע שישנה רתיחה (רואים בועות), מורידים את האש לנמוכה, מערבבים קלות את האורז (לאט ובעדינות), מכסים ומחכים מרגע זה 10 דק׳ בדיוק.
במקביל מערבבים את החומץ אורז, סוכר ומלח – אם לא נמס לכם תוסיפו כף מים חמים ותכניסו למיקרוגל למשך 20 שניות ותערבבו שנית.
לאחר 10 דק’, מכבים את האש, מערבבים בעדינות בדגש על תחתית הסיר ומשאירים את מכסה הסיר סגור לעוד 10 דק׳.
מעבירים את האורז לכלי שטוח ורחב, שופכים את החומץ אורז שהכנו מראש באחידות ובעזרת כף עץ או סיליקון ומקפלים באופן יסודי ועדין – אסור לערבב האורז ישבר לכם.
בוחרים מגבת נקייה, מרטיבים במים ומכסים את האורז למנוחה של 30 דק’.
במקביל מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
במגש מרופד נייר אפייה מניחים את הסלמון, מורחים בטריאקי ומתבלים באופן שווה.
מכניסים לתנור למשך 20 דקות.
מוציאים מהתנור לצינון של 5 דק׳ בצלחת ולאחר מכן מפרקים בעזרת מזלגות את הסלמון.
מוסיפים ספייסי מיונז ומערבבים (אפשר להוסיף גם כמה טיפות שמן שומשום למי שאוהב)
להכנת האוניגירי נעזר בקערית מים עם מעט מלח שנערבב.
בידיים רטובות לוקחים כדור אורז בגודל כף היד. מהדקים אותו במעט ובעזרת האצבעות יוצרים קערית אותה נמלא בספייסי סלמון.
לוקחים עוד אורז (רבע מהכמות) מהדקים ביד ומניחים על הסלמון.
עכשיו ניצור כדור עגול, סגור ומהודק היטב.
לאחר מכן נעצב את הכדור לצורת אוניגירי 🍙 תמיד נעבוד עם ידיים רטובות.
לאחר קבלת הצורה, מרטיבים את האצה שחתכנו מראש לרצועות ומדביקים לפי הדוגמה בסרטון.
עכשיו כל מה שנותר לנו להדביק את השומשום בקלות לדפנות האוניגירי ולהגיש לצד מיונז וואסבי וסויה מסורתית.
פרסום במימון מאסטר שף
כל מתכוני הסושי שלי נמצאים כאן – תהנו
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן אוניגירי? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
אהבתם את האוניגירי? אז אתם תעופו על הסושי סנדוויץ'!