מצרכים:
• ½ כוס חלב
• ½ כוס סוכר
• 30 גרם חמאה
• כף דבש
• 100 גרם פרג
• ½ כוס אגוזי מלך קצוצים דק
• חלבון ביצה
• 2 כפות קוקוס
• 5 ביסקוויט פתי-בר (ביסקוויט חמאה)
• בצק פריך לאוזני המן (או להכין בצק למשקיעים)
אופן הכנה:
בסיר קטן, שופכים חלב, סוכר וחמאה.
מדליקים אש נמוכה, ומערבבים ללא הפסקה.
מוסיפים דבש ומערבבים.
לאחר שהחמאה והדבש נמסו מכבים את האש.
מיד מוסיפים את הפרג והאגוזים ומערבבים ללא הפסקה כ-5 דקות.
מחכים כ-45 דקות או מכניסים למקרר 25 דקות.
חשוב מאוד שהמסה לא תישאר חמה.
מחממים תנור ל180 מעלות.
מוסיפים חלבון ביצה ומערבבים היטב (אם יהיה חם זה יהפוך לחביתה)
מוסיפים קוקוס, ביסקוויטים ומערבבים.
קורצים בבצק בעזרת כוס וויסקי, ממלאים בנדיבות וסוגרים ב3 קצוות.
שימו לב חשוב מאוד! יש להדק טוב-טוב את הקצוות וליצור עוגייה כמעט סגורה אחרת יתפרקו לכם העוגיות!
מכניסים לתנור למשך 10 דקות בדיוק.
מוציאים ונותנים לעוגיות צינון במשך 15 דקות (חשוב לא לגעת)
יאללה מוכן בתאבון 🚀
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לאוזני המן במילוי פרג, עוד מתכונים מתוקים שווים מחכים לכם ולכן ממש פה!