אופן ההכנה:
שימו לב! כמות ההידרציה (המים) גבוהה במעט ממתכון חלה קלאסי על מנת לקבל בצק רך ואלסטי יותר ליצירת צורות (מפתח) בקלות ובנוחות יותר.
כאן תוכלו למצוא מתכון ללחמניות שמניה קלאסיות שמתאימה גם לחלה קלאסית
וכאן מתכון לחלת שמן זית
בקערה של המיקסר שופכים את כל מרכיבי המתכון לפי הסדר של המצרכים למעט המלח.
את השמן שופכים לפי הדוגמה בסרטון בתוך גומה שניצור בקערה.
מעבירים ללישה של 9 דק׳ על מהירות הכי איטית של המיקסר או 12 דק׳ בידיים.
לאחר מכן מוסיפים מלח וממשיכים לישה של עוד 2 דק׳. ( סה״כ 11 דק׳ או 13 בידיים)
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, סוגרים בניילון נצמד ומתפיחים כ-שעה ו-45 דק׳ (עד הכפלת נפח הבצק)
לאחר מכן מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי.
מחלקים את הבצק לחתיכות שוות במשקל – אנחנו חילקנו ל-250 גרם (אפשר יותר או פחות העיקר שווה – אחרת לא ייאפה לכם באופן אחיד)
לא מכדררים את הבצק! רק נחתוך ונשמור על הגלוטן שבבצק רגוע.
מפה אתם מוזמנים לעצב איך שבא לכם או לפי הדוגמא בסרטון שבו יצרנו את החלק העליון מגליל ו-3 תבניות קאפקייקס משומנות.
לאחר מכן חצינו חתיכה אחת ל-2 וממנה יצרנו את המפתח עצמו וביתרת בצק עיצבנו את המפתח כפי שאנחנו רצינו.
מסדרים את החלות במגש מרופד נייר אפייה ומתפיחים במשך חצי שעה עם מגבת או ניילון נצמד מעל.
במקביל מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
רגע לפני האפייה מברישים במים או ביצה, מפזרים שומשום ומכניסים תנור עד לקבלת צבע שחום על גבול הזהוב תלוי בחלה שעיצבתם – שלנו לקח לה 25 דק׳ בדיוק.
מוכן! פרנסה טובה 🤍
אוהבים תוצאה של חלות רכות? כסו במגבת את הלחמניות לאחר יציאה מהתנור.
אוהבים תוצאה של קראסט קריספי?
צננו את הלחמניות מחוץ לתנור עד לטמפ׳ החדר.
לאחר צינון מלא יש להעביר לשמירה על הטריות לשקית ניילון אטומה.
המתכון צולם באהבה עם יונית צוקרמן
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן חלת מפתח? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.