מצרכים:
• 14 יח׳ שוקיים עוף
• כפית מלח דק
• כפית בזיליקום יבש
• כפית טימין יבש
• כפית כוסברה יבשה
• כפית פטרוזיליה יבשה
• 2 כפיות אבקת שום
• כפית חרדל טחון
• כפית ג׳ינג׳ר טחון (זנגביל)
• 3 כפיות פלפל לבן טחון
• כפית פלפל שחור טחון
• 3 כפיות מלח דק
• 1 כפית פפריקה מתוקה
• 3 כוסות קמח לבן מנופה
אופן הכנה:
שוטפים היטב במים זורמים את השוקיים.
ממלאים סיר גדול במים ומרתיחים.
מכניסים את השוקיים הנקיות למים החמים, מוסיפים כפית מלח ומכסים עד לרתיחה.
בכל תהליך ההרתחה העוף יפריש קצף ולכלוך, יש להוציא אותו בעזרת מסננת רשת או מצקת.
לאחר הרתחה של שעה ורבע, יש להוציא את השוקיים למסננת גדולה ולהעביר את המים לסיר קטן יותר דרך מסננת רשת (לסנן את המים).
את הסיר הקטן עם הציר עוף מניחים על אש בינונית עד לצמצום של 50 עד 70 אחוז מהנוזלים.
מתחילים לערבב את התבלינים כולם יחד וטוחנים אותם (אפשר לטחון בכותש, נינג׳ה או מטחנת תבלינים)
בקערה גדולה מניחים קמח לבן מנופה ואת תערובת התבלינים הטחונים.
מערבבים היטב עם מזלג עד לאבקה אחידה.
מעבירים את הציר עוף המצומצם לקערה נקייה.
בסיר הכי עמוק שיש שופכים שמן עד חצי הגבוה של הסיר.
על הלהבה הגדולה ביותר מרתיחים שמן.(מתחת לגיל 18, בליווי הורה בלבד!!)
בודקים שהשמן רותח בעזרת גזר או כל שיטה אחרת (לא להכניס/לקרב ידיים!)
מורידים את הלהבה מגבוהה לנמוכה ומתחילים לטגן.
טובלים שוק בציר עוף, מעבירים לציפוי קמח, מחזירים לציר עוף ושוב לציפוי (פעמיים בקיצור)
בעזרת תרבד רחב מכניסים בעדינות לשמן את השוק (לא לזרוק לשמן!! מניחים בעדינות בתוך השמן)
בין שוק לשוק מנקים את התרבד וממשיכים לטגן.
את השוק המוכן מעבירים לרשת או מסננת (לא להניח בצלחת או נייר סופג זה יהפוך להיות ציפוי נוזלי ולא קריספי)
מסיימים לטגן הכל בסבלנות ובעדינות! אם התקררו לכם חלק מהשוקיים בזמן הטיגון, זה בסדר להדליק תנור על 80 מעלות ולהכניס את כל השוקיים ל10/12 דק׳!
יאללה תבחרו את הרטבים שאתם אוהבים ותהנו 😍
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ועכשיו כשהעוף מוכן צריך תוספת ליד, אתם חייבים לנסות את הפוטטוס בתנור המושלמים האלו!