אופן הכנה:
שוטפים היטב במים זורמים את השוקיים.
ממלאים מים בסיר גדול ומרתיחים.
מכניסים את השוקיים הנקיות למים החמים, מוסיפים כפית מלח ומכסים עד לרתיחה.
בכל התהליך העוף יפריש קצף ולכלוך ויש להוציא אותו בעזרת מסננת ידנית או מצקת.
לאחר הרתחה של שעה ורבע, יש להוציא את השוקיים למסננת גדולה ולהמשיך לבשל את הציר עוף על אש בינונית עד לצמצום של 50 עד 70 אחוז מהנוזלים.
מסננים את הציר עוף לקערה נקייה.
מערבבים את התבלינים והקמח כולם יחד – ממליץ לטחון בכותש / נינג׳ה או מטחנת תבלינים את התבלינים יחד ואז לחבר עם הקמח.
מערבבים היטב עם מזלג עד לקבלת אבקה אחידה.
בסיר הכי עמוק שיש שופכים שמן עד חצי הגבוה.
מרתיחים את השמן על העצומה הגבוהה ביותר (מתחת לגיל 18, בליווי הורה בלבד!!)
בודקים שהשמן רותח בעזרת גזר או כל שיטה אחרת ** שימו לב – אם השמן מעשן יש לכבות את האש, להמתין שהשמן יתקרר במעט, יפסיק לעשן ורק אז להדליק שוב את האש **
מורידים את עוצמת האש מגבוהה לנמוכה ומתחילים לטגן.
טובלים שוק בציר עוף, מעבירים לציפוי קמח, מחזירים לציר עוף ושוב לציפוי קמח (ציפוי כפול)
בעזרת תרווד רחב מכניסים בעדינות לשמן את השוק או מניחים בסיר (לא לזרוק לשמן!! מניחים בעדינות בתוך השמן)
בין שוק לשוק מנקים את התרווד וממשיכים לטגן.
את השוקים המוכנים מעבירים לרשת או מסננת – לא להניח בצלחת או על נייר סופג זה יהפוך להיות ציפוי לנוזלי ולא קריספי
מסיימים לטגן הכל בסבלנות ובעדינות! אם התקררו לכם חלק מהשוקיים בזמן הטיגון, זה בסדר להדליק תנור על 80 מעלות ולהכניס את כל השוקיים ל10/12 דק׳!
יאללה תבחרו את הרטבים שאתם אוהבים ותהנו
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן KFC כשר? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ועכשיו שיש לכם KFC כשר צריך תוספת ליד, אתם חייבים לנסות את הפוטטוס בתנור המושלמים האלו!