אופן ההכנה:
לקערה של המיקסר שופכים את כל המרכיבים מלבד השמן והמלח בסדר לפי רשימת המצרכים.
יוצרים גומה בחלק העליון של הקמח, שופכים את השמן על המים ואת המלח על הקמח.
מפעילים את המיקסר עם וו לישה למשך 12 דק׳ על מהירות הכי איטית או 14 דק׳ עם הידיים.
מעבירים לקערה משומנת להתפחה של שעה – יש לכסות בניילון נצמד.
מערבבים את הגרעינים והזרעים בקערה ומניחים בכלי ארוך או תבנית שהבצק נכנס בקלות יחד ומשמנים את התבנית קסטן (לא לשכוח את המכסה)
מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי, מעצבים את הבצק לצורה של כיכר הכי קרוב לגודל התבנית ולפי הדוגמה בסרטון.
סוגרים את התפר של הבצק, מרטיבים את הבצק, מצפים בגרעינים ומיד מכניסים לתבנית קסטן עם התפר למטה.
דגש חשוב מאוד מהרגע שהבצק מגולגל לכיכר ועד ההכנסה לתבנית חשוב לעבוד מהר אחרת תאבדו את העיצוב, לכן הכנו הכל מראש.
הבצק צריך להיות בגובה של שליש ועד לחצי מגובה הקופסה.
סוגרים את מכסה הקופסה, מתפיחים את הבצק במשך 45 דק׳ ועד שעה נוספת.
מיד מחממים תנור על 180 מעלות טורבו.
תראו לאחר ההתפחה שהבצק תפס גובה של 3/4 התבנית. (אם זה 45 דק או שעה)
מכניסים את הקופסה לתנור לאפייה עם המכסה סגור למשך 45 דקות בדיוק.
מוציאים מהתנור לצינור של 10 דק׳ ומחלצים את הלחם.
נותנים צינון מלא עד לטמפ החדר – עדיף להניח את הלחם על רשת לאיוורור מקסימלי – ומוכן!
יש לשמור בניילון בניילון אטום לאחר הצינון.
ניתן לפרוס, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא בדיוק כמו כל לחם.
המרה ללחם כפרי (חצי מלא) :
400 גרם קמח מלא או כוסמין מלא + 400 קמח לבן או כוסמין לבן או קמח לחם / חלות = להוריד 25 גרם מים למתכון כל השאר אותו דבר.
לרכישת תבנית לאפיית הלחם לחצו כאן – לרכוש תבנית 750 גרם
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן לחם קסטן מלא בציפוי גרעינים? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
אחרי שתתאהבו בלחם קסטן מלא בציפוי גרעינים, נסו גם את הלחם קסטן הלבן בול כמו בבתי הקפה!