כשר

ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

שושני שקדים

שושני שקדים הם מאפה עדין ויפהפה מבצק רך, במילוי עשיר של שקדים וניחוח שקשה לעמוד בפניו. קינוח קלאסי שמשלב מראה מרשים עם טעם ביתי וממכר.
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

  • לבצק:
  • קרם שקדים:
  • אפשר גם שילוב של וניל ואמרטו.
  • לפני אפייה:
  • טופינג לאחר אפייה:
No data was found

אופן ההכנה:

לקערה של המיקסר מכניסים את החלב, ביצים, שמרים, סוכר ומערבבים בעזרת מזלג לאיחוד מצרכים.
מוסיפים פנימה את הקמח על הנוזלים.
חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומכניסים למקרר עד לשימוש.
מעבירים את הקערה ללישה של 5 דקות על המהירות הכי איטית במיקסר.
לאחר קבלת בצק מתחילים להוסיף את החמאה ישירות מהמקרר בתהליך של 2/3 דק׳.
לאחר מכן נמשיך לישה של 8/7 דק׳ – סה״כ 10 דק׳ לישה בתהליך הטמעת החמאה.
אחרי לישה של 15 דק׳ סה״כ מוסיפים את המלח ללישה של דקה עד שתיים בלבד ועוצרים את המיקסר.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט חמאה, סוגרים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך מינימום 12 שעות ומקסימום 24 שעות.

רגע לפני שמוציאים את הבצק מהמקרר מכינים את הקרם שקדים, פשוט כל המצרכים למעבד מזון ולטחון עד לקבל קרם חלק.
לאחר מכן על משטח עבודה נקי מפזרים מעט קמח ומניחים את כדור הבצק ישירות מהמקרר.
מפזרים על הבצק גם מעט קמח מלמעלה ומתחילים לרדד בעזרת מערוך לצורה של מלבן.
גודל המלבן צריך לצאת לכם 45 ס״מ על 35 ס״מ אך יותר חשוב הוא עובי הבצק שצריך להיות אחיד ובין 0.4 ל-0.5 ס״מ.
מורחים את כל הקרם באופן אחיד על הבצק ומגלגלים לרולדה מהודקת היטב.
פורסים ל-12 חתיכות שוות כל אחת 4 ס״מ ומסדרים את השושנים במגש מרופד נייר אפייה עם מרווחים של 1 ס״מ אחד מהשני.
עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת נפח (כ-שעה וחצי או יותר).
מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
מערבבים את השמנת וחלמון הביצה ומורחים על מעל רגע לפני הכניסה לתנור.
מכניסים לתנור למשך 25 דק׳.
במקביל מערבבים את מרכיבים הטופינג ומיד שהשושנים יוצאים מהתנור מורחים באופן אחיד.

נותנים צינון של חצי שעה ובתאבון!

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן רולדה של פעם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

מחפשים עוד עוגות קלות וטעימות? כל מתכוני העוגות שלי מחכים לכם ממש פה.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור