אופן ההכנה:
לקערה של המיקסר מכניסים את החלב, ביצים, שמרים, סוכר ומערבבים בעזרת מזלג לאיחוד מצרכים.
מוסיפים פנימה את הקמח על הנוזלים.
חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומכניסים למקרר עד לשימוש.
מעבירים את הקערה ללישה של 5 דקות על המהירות הכי איטית במיקסר.
לאחר קבלת בצק מתחילים להוסיף את החמאה ישירות מהמקרר בתהליך של 2/3 דק׳.
לאחר מכן נמשיך לישה של 8/7 דק׳ – סה״כ 10 דק׳ לישה בתהליך הטמעת החמאה.
אחרי לישה של 15 דק׳ סה״כ מוסיפים את המלח ללישה של דקה עד שתיים בלבד ועוצרים את המיקסר.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט חמאה, סוגרים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך מינימום 12 שעות ומקסימום 24 שעות.
רגע לפני שמוציאים את הבצק מהמקרר מכינים את הקרם שקדים, פשוט כל המצרכים למעבד מזון ולטחון עד לקבל קרם חלק.
לאחר מכן על משטח עבודה נקי מפזרים מעט קמח ומניחים את כדור הבצק ישירות מהמקרר.
מפזרים על הבצק גם מעט קמח מלמעלה ומתחילים לרדד בעזרת מערוך לצורה של מלבן.
גודל המלבן צריך לצאת לכם 45 ס״מ על 35 ס״מ אך יותר חשוב הוא עובי הבצק שצריך להיות אחיד ובין 0.4 ל-0.5 ס״מ.
מורחים את כל הקרם באופן אחיד על הבצק ומגלגלים לרולדה מהודקת היטב.
פורסים ל-12 חתיכות שוות כל אחת 4 ס״מ ומסדרים את השושנים במגש מרופד נייר אפייה עם מרווחים של 1 ס״מ אחד מהשני.
עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת נפח (כ-שעה וחצי או יותר).
מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
מערבבים את השמנת וחלמון הביצה ומורחים על מעל רגע לפני הכניסה לתנור.
מכניסים לתנור למשך 25 דק׳.
במקביל מערבבים את מרכיבים הטופינג ומיד שהשושנים יוצאים מהתנור מורחים באופן אחיד.
נותנים צינון של חצי שעה ובתאבון!
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן רולדה של פעם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד עוגות קלות וטעימות? כל מתכוני העוגות שלי מחכים לכם ממש פה.