כשר

ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

קובנה – קובנה מפתלה

קובנה מפתלה היא גרסה חגיגית לקובנה התימנית – עם קיפולים רכים ושכבות סמנה עשירות בין הבצק. יוצאת זהובה, רכה ונמסה בפה – מושלמת לשבת או לאירוח.
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

320 גרם מים קרים - כוס + שליש
30 גרם שמרים טריים (3 כפות) או 10 גרם שמרים יבשים (כף)
30 גרם סוכר - כף וחצי
500 גרם קמח לבן או רב תכליתי או קמח לחם / חלות ואפילו קמח כוסמין לבן
2 כפות שמן זית - 28 גרם או 30 גרם חמאה
כפית מלח - 10 גרם
לסאמנה / חמאה מזוקקת:
100 גרם חמאה - חצי חבילה
או חמאה מומסת / מרגינה / תחליף בטעם חמאה / שמן זית

אופן ההכנה:

בקערה של המיקסר מכניסים את כל מרכיבי המתכון לפי סדרת רשימת המצרכים, לפני ששופכים את השמן פנימה יש ליצור גומה בקמח עד לחשיפת המים ולשפוך את השמן על המים ואת המלח על הקמח.
מעבירים את הבצק ללישה במיקסר עם וו לישה למשך 10 דקות או לישה ידנית של 12 דק׳.
לאחר הלישה מכדררים את הבצק, מעבירים את הכדור לקערה משומנת להתפחה של שעה.

במקביל מכינים סאמנה – במחבת או קלחת מרתיחים את החמאה על האש הכי נמוכה.
בעזרת כף אוספים את הקצף מלמעלה. שמתקבלת חמאה צלולה מעבירים את הסאמנה לכלי דרך מסננת – שימו לב למשקעים במחבת אנחנו לא רוצים אותם בסמנה אלו מוצקי החלב.
מניחים את הסמנה בצד לצינון.
ניתן להכין כמות סאמנה גדולה ולשמור במקרר בכלי אטום.

מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים של 140 גרם.
מרדדים בעזרת מערוך תחילה ולאחר מכן מותחים את הבצק על מנת לקבל כמה שיותר דפדפוף.
תופחים על הבצק מעט סאמנה, מקפלים שליש, טופחים בסאמנה, מקפלים שליש נוסף עליו, טופחים שוב בסאמנה ומגלגלים לשושנה.
את השושנים מניחים בסיר ג׳חנון קוטר 22 ס״מ משומן בסאמנה ומתפיחים שנית במשך כ-שעה ועד הכפלת נפח הבצק.
במקביל מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו ומכניסים לתנור למשך 90 דק׳ בדיוק ועד לקבלת צבע שחום.
לאחר אפייה מוציאים ופותחים את המכסה לצינור של 10 דק׳ ולאחר מכן מחלצים ומניחים על רשת לייבוש מקסימלי מכל הצדדים.
מוכן מגישים לצד סחוג, עגבניה מגורדת, ביצים קשות, תפו״א אדמה מורתח וגבינות.

איך מקפיאים? לאחר אפייה וצינון מלא עוטפים בניילון נצמד טוב טוב ומקפיאים. להפשרה מוציאים 4 שעות לטמפ׳ החדר ולאחר מכן מכניסים ישירים מהמקפיא לתנור שחומם מראש על 160 מעלות טורבו למשך כ-25 דק.

רוצים להכין עם חצי קמח מלא / קמח כוסמין מלא? מחליפים 50% מהקמח ומוסיפים 15 גרם מים.
רוצים להכין עם קמח מלא / כוסמין מלא?
מחליפים 100% מהקמח ומוסיפים 30 גרם מים

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

אהבתם את הקובנה? עכשיו תנסו את הג'חנון המושלם הזה!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור