אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים מים, דבש, שמן זית ושמרים עד שהשמרים נמסים לגמרי.
מוסיפים את הקמח לאחר ניפוי ואת המלח מעל.
מערבבים היטב עד לקבלת בצק אפשר בידיים ואפשר עם לקקן.
שימו לב הבצק נראה חלש, לא חלק והומוגני וזה בסדר – לא לדאוג.
מנקים את דפנות הקערה בעזרת קלף
או לקקן, מכסים בניילון נצמד למנוחה של 15 דק׳.
לאחר מכן מקפלים את הבצק לתוך עצמו לפי הדוגמא בסרטון, מכסים ונותנים מנוחה נוספת של 15 דק׳.
שוב מבצעים סדרת קיפולים שבסופה מנקים את דפנות הקערה שוב, יוצקים כפית שמן זית מלמעלה, הופכים את הבצק יוצקים כפית שמן זית נוספות.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך מינימום 4 שעות ומקסימום 24 שעות.
לאחר מכן מוציאים מהמקרר את הבצק, מסדרים נייר אפייה במגש 32 על 26 ס״מ ועל הנייר אפייה יוצקים את השמן זית. (אפשר מגש אלומיניום חד פעמי)
עכשיו שופכים בזהירות את הבצק על השמן – תעזרו בקלף או לקקן ונסו לשמור כמה שיותר על בועות האוויר שבבצק.
מקפלים שליש בצק על שליש נוסף, מסובבים והופכים את הבצק.
עכשיו מכסים בעזרת מגש נוסף מעל ומגבת להתפחה של שעתיים במקום חמים.
רגע לפני שמתחילים לעצב את הפוקצ׳ה מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו.
עכשיו עם ידיים משומנות נועצים בבצק ואז מפזרים באופן שווה את התוספות – שימו לב שאנו חותכים את הפוקצ׳ה בסופה לקוביות אז הכי כיף שלכולם יהיה טעם אחיד בכל קוביה.
מיד לאחר העיצוב מכניסים לתנור למשך 20 דק׳ בדיוק.
מוכן – מוציאים מהתנור לצינון עד טמפ׳ החדר ופורסים רגע לפני ההגשה.
פרסום במימון תנובה
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן פוקאצ׳ה אוורירית ללא לישה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואחרי שהכנתם את הפוקאצ׳ה אוורירית ללא לישה המושלמת הזאת, הפסטה הזאת באה בול ליד!