אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.
לקערה של המיקסר שוברים את הביצים מוסיפים סוכר ומפעילים מיקסר על מהירות בינונית – דרגה 4 במיקסר של בובוט (שימו לב לא מהירות גבוהה כמו שרשום בכל המתכונים בארץ)
לאחר 15 דק׳ שבהם קיבלו קצף עשיר מתחילים לזלף את השמן פנימה לאט לאט, תהליך שצריך לקחת 2 דק׳ לפחות.
מיד לאחר מכן מוסיפים את המים הקרים בזילוף מהיר של 30 שניות, מחית וניל נותנים למיקסר עוד דקה וחצי לעבוד ונעצור. (סה״כ 20 דק׳ הקצפה)
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה.
את הקמח מעבירים דרך מסננת לקערת המיקסר ובעזרת לקקן מקפלים את המסה – המטרה שלנו לשמור על בועות האוויר במסה ולא לשבור אותן ע״י ערבוב אגרסיבי.
משמנים תבנית פרח בקוטר 22 ס״מ ושופכים שלושת רבע ( 3/4 ) מסה בעדינות לתבנית. (ניתן גם ל-2 תבניות אינגליש חד פעמי עם נייר אפייה או משומנות)
לרבע מהמסה שנותרה בקערה מנפים את הקקאו ומערבבים.
שופכים את המסה של שוקולד לתבנית באופן שווה ובעזרת שיפוד או כף הפוכה נותנים ערבול על מנת ליצור שכבות של שיש – בזהירות לא לשחק הרבה על מנת לא ליצור מסה אחידה בצבע.
מיד מכניסים לתנור למשך כ-45 דק׳, עושים טסט עם שיפוד אם יוצא לנו גרגרים לחים על השיפוד מוכן ומיד מוציאים.
אם יוצא בטסט השיפוד בלילה נוזלית ממשיכים אפייה של עוד 5 דק׳ ובודקים שנית.
מוציאים מהתנור לצינון מלא של שעה עד שעה וחצי.
מפרידים את העוגה מהתבנית בעזרת סכין חמאה או חד״פ.
הופכים את העוגת על מגש או צלחת גדולה לבחירתכם, מאחסנים מחוץ למקרר שהדגש היחיד הוא לעטוף תמיד בשקית ניילון קשורה.
לרכישת המיקסר לחצו כאן והזינו קוד קופון: Rubi
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן עוגת שיש ? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לעוגת שיש, עוד מתכונים מתוקים שווים מחכים לכם ולכן ממש פה!