אופן הכנה:
מועכים בין האצבעות את הסוכר וגרידת הלימון עד לקבלת סוכר צהוב.
מעבירים את הסוכר לקערה של המיקסר יחד עם הקמח והחמאה חתוכה לקוביות קטנות – חשוב מאוד חמאה קרה.
מפעילים את המיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית – בינונית ועד קבלת מרקם חולי.
למי שאין מיקסר לפורר עם הידיים.
במקביל לעבודת המיקסר מקשקשים יחד את הביצה, מים והמלח.
ברגע שקיבלנו תוצאה של חול יפה, מוסיפים מחית וניל ואת הרטובים ללישה מהירה של 30 עד 60 שניות רק לגיבוש הבצק – לא לשים כי אז אנחנו נפתח את הגלוטן שאנחנו לא רוצים.
מחלקים את הבצק ל-2 כדורים שווים של 330 גרם ומכניסים למקרר למנוחה עטופים בניילון.
במקביל נחמם תנור ל-170 מעלות טורבו.
לאחר 10 דק׳ נוציא כדור אחד ונרדד אותו בתבנית רינג קפיץ מרופד נייר אפייה 24 ס״מ אפשר גם 26 ס״מ באופן שווה.
מכניסים את הרינג עם הבצק למקרר.
עכשיו נוציא את הכדור השני אותו נרדד באותו גובה כמו הבצק של הרינג, בתבנית אפייה של התנור מרופדת נייר אפייה – שימו לב להשאיר מקום לרינג.
לאחר הרידוד מוציאים את הרינג מהמקרר מניחים בתבנית ומכניסים יחד לתנור למשך 20 דק בדיוק.
לאחר מכן מוציאים לצינון בטמפ׳ החדר.
במקביל נכין את קרם הגבינות, בקערה מערבבים את המסקרפונה, גבינה לבנה ואינסטנט פודינג לריכוך ואיחוד.
בקערה נוספת בעזרת מטרפה מקציפים את השמנת והסוכר יחד עד למרקם של יוגורט- שימו לב לא לא להגיע לקצפת!
שופכים חצי מכמות השמנת לקערה עם הגבינות ומערבבים היטב להשוואת מסות – אפשר לערבב אגרסיבי.
לאחר שקיבלנו מרקם חלק ואחיד מוסיפים את יתר השמנת ועכשיו עובדים בקיפולים על מנת לשמור על המרקם האוורירי של השמנת.
יוצקים את הקרם על בסיס העוגה ומיישרים במעט – לא להתאמץ על נראות העוגה כרגע רק ליישר.
מנקים את דפנות הרינג עם נייר סופג.
מפוררים את הבצק פריך שנותר לנו ומפזרים מעל העוגה באופן שווה.
מכניסים למקרר למשך הלילה מינימום 8 שעות.
מוכן – פורסים ובתאבון.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן עוגת גבינה פירורים? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לשבועות? כל המתכונים שלי לשבועות מחכים לכם ממש פה.