כשר

ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה אפויה קלאסית, קלה להכנה, עשירה בטעם ומרקם חלק ומפנק. מתכון מושלם לשולחן החג שכל אחד יכול להצליח בו.
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

לגבינות:
6 חלמוני ביצה
חצי כוס סוכר - 100 גרם
חבילה מסקרפונה - 250 גרם
2 גביעים גבינה לבנה 9% - 500 גרם
גביע שמנת חמוצה של פעם 27% - 200 גרם
כף מחית וניל טבעי
לרינג:
10 גרם חמאה
2 כפות סוכר
ליבשים:
חצי חבילה אינסטנט פודינג - 40 גרם
4 כפות קורנפלור - 40 גרם
למרנג:
6 חלבוני ביצה
חצי כוס סוכר לבן - 100 גרם
להגשה:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

ראשית מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
עכשיו מפרידים חלבונים וחלמונים לקערות נקיות ויבשות.
שימו לב אם נפל לכם חלמון לחלבון – תעשו חדש. (שלא יהיה צהוב בלבן בכלל!)
לחלמונים מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
את החלבונים מעבירים לקערה של המיקסר – חשוב נקייה ויבשה.
עכשיו מכינים את הרינג בקוטר 20 ס״מ וגובה 10 ס״מ – מורחים בחמאה באופן יסודי ואז מדביקים את הסוכר.
מניחים נייר אפייה עגול בתחתית התבנית לפי הדוגמא בסרטון ושומרים בצד עד לשימוש.
בקערה נוספת (לא זאת עם החלבונים!) מכניסים את הגבינות והמחית וניל ובעזרת וו גיטרה מערבבים היטב עד שמקבלים מרקם חלק.
מוסיפים את חלמוני הביצה והסוכר פנימה ומפעילים שוב את המיקסר.
עוצרים ובעזרת לקקן מנקים את הדפנות ומפעילים את המיקסר שוב.
עכשיו מערבבים את היבשים ביחד בעזרת מזלג, ומסננים אותם פנימה לתוך הקערה (מיקסר כבוי).
מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית עד לקבלת קרם יציב וחלק.
עוצרים ומנקים את הדפנות עם לקקן ומערבבים טוב אם יש חלק מהיבשים שלא נכנסו פנימה.
מניחים את הקערה עם הגבינות בצד ועובדים על המרנג.
בעזרת מקצף בלון מקציפים במהירות בינונית – גבוהה את החלבונים עד לקבלת קצף שנראה כמו סבון כלים (שלב הדנטורציה) ורק אז מוסיפים את הסוכר באופן הדרגתי ובזמן שהמיקסר עובד.
ברגע שהגענו למרנג יציב אך עדיין רך – פסגות בינונית עוצרים. (שלב הקואגולציה)
מיד בלי לחכות רגע מערבבים שליש מהמרנג יחד עם הגבינות בעזרת לקקן – אפשר באגרסיביות כי זה רק להשוואות בין המסות.
לאחר מכן נוסיף שליש שני ונבצע קיפולים ולא ערבוב.
אחרי הטמעה מלאה מוסיפים שליש אחרון וממשיכים בקיפולים על מנת לשמור על הנפח ובועות האוויר של המרנג.
מיד מעבירים לתבנית המשומנת שהכנו מראש עם הסוכר.
מכניסים לתנור (200 טורבו) למשך 25 דק׳ בדיוק.
לאחר מכן מורידים ל-150 מעלות ומשנים לתוכנית חום עליון תחתון סטטי – מכבים את הטורבו.
מיד ובאותו הרגע של שינוי התוכנית פותחים את דלת התנור למשך 45 שניות על מנת להוריד את הטמפ׳ ולהוציא את האדים מהתנור.
סוגרים את דלת התנור וממשיכים אפייה של 30 דקות נוספות.
** המשך בתגובה ראשונה!

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן את עוגת גבינה אפויה קלאסית? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ואחרי שהצלחתם להכין עוגת גבינה אפויה קלאסית, נסו את העוגת גבינה הבאסקית

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור