כשר

ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

סינבון – המתכון המקורי לרול קינמון

שבלולי קינמון אווריריים עם ציפוי קרמי מתוק, שממלאים את הבית בריח משגע. המתכון המקורי לקינוח המושלם שתמיד מצליח.
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

לבצק:
220 גרם / מ״ל חלב
80 גרם ביצים לאחר קשקוש
כפית מחית וניל טבעי
8 גרם שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
80 גרם סוכר לבן
500 גרם קמח רב תכליתי או קמח לחם או קמח חלות (מינימום 11 גרם חלבון במרכיבים)
100 גרם חמאה קרה
3 גרם מלח דק
למילוי:
150 גרם חמאה רכה
300 גרם סוכר חום כהה
35 גרם קינמון טחון
לציפוי:
גביע גבינת שמנת 25% - 225 גרם
50 גרם חמאה
חצי כוס אבקת סוכר - 75 גרם
כפית מחית וניל טבעית

אופן הכנה:

לקערה של המיקסר מכניסים את החלב, ביצים, שמרים, סוכר ומערבבים בעזרת מזלג לאיחוד מצרכים.
מוסיפים פנימה את הקמח על הנוזלים.
חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומכניסים למקרר עד לשימוש.
מעבירים את הקערה ללישה של 5 דקות על המהירות הכי איטית במיקסר.
לאחר קבלת בצק מתחילים להוסיף את החמאה ישירות מהמקרר בתהליך של 2/3 דק׳.
לאחר מכן נמשיך לישה של 8/7 דק׳ – סה״כ 10 דק׳ לישה בתהליך הטמעת חמאה.
לאחר לישה של 15 דק׳ מוסיפים את המלח ללישה של דקה עד שתיים בלבד ועוצרים את המיקסר.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט חמאה, סוגרים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך מינימום 12 שעות ומקסימום 24 שעות.

לאחר מכן על משטח עבודה נקי מפזרים מעט קמח ומניחים את כדור הבצק ישירות מהמקרר.
מפזרים על הבצק גם מעט קמח מלמעלה ומתחילים לרדד בעזרת מערוך לצורה של מלבן.
גודל המלבן צריך לצאת לכם 45 ס״מ על 35 ס״מ אך יותר חשוב הוא עובי הבצק שצריך להיות אחיד ובין 0.4 ל-0.5 ס״מ.

עכשיו ממיסים במיקרוגל את החמאה של המילוי, ממש 10 שניות בלבד על מנת להפוך אותה לנוח למריחה אך עדיין להשאיר את צבעה אטום ולא שקוף.
מורחים את החמאה על כל מלבן הבצק.
בקערה מערבבים את הסוכר והקינמון עד לאיחוד ואז מפזרים על החמאה באופן אחיד.
מגלגלים לגליל ואז לרולדה גדולה לפי הדוגמה בסרטון.
נסמן עכשיו 12 יח׳ שוות של סינבון בעובי 4 ס״מ שאת הקצוות נחתוך סנטימטר אחד בהתחלה ובסוף.
מסדרים את הסינבון בתבניות, לא משנה הגודל או הצורה העיקר שיש בין כל סינבון לסינבון מרווח של 2 ס״מ.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה במשך שעה וחצי – עדיף במקום חמים ולא תחת המזגן.
לאחר הכפלת גודל הסינבון (גם אם זה לקח שעתיים) מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו למשך 20 דקות ועד קבלת צבע שחום. (גם אם זה 22 דק׳)
במקביל מערבבים את כל מצרכי הציפוי – ניתן לטחון או להעביר דרך מסננת למי שרוצה לקבל מרקם חלק.
מוכן!
מוציאים לצינון של 20 דק׳ ולאחר מכן מורחים בציפוי בנדיבות ובתאבון

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן סינבון? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ואם אהבתם את המתכון הזה לסינבון, עוד מתכונים מתוקים שווים מחכים לכם ולכן ממש פה!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור