אופן הכנה:
לקערה של המיקסר מכניסים את החלב, ביצים, שמרים, סוכר ומערבבים בעזרת מזלג לאיחוד מצרכים.
מוסיפים פנימה את הקמח על הנוזלים.
חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומכניסים למקרר עד לשימוש.
מעבירים את הקערה ללישה של 5 דקות על המהירות הכי איטית במיקסר.
לאחר קבלת בצק מתחילים להוסיף את החמאה ישירות מהמקרר בתהליך של 2/3 דק׳.
לאחר מכן נמשיך לישה של 8/7 דק׳ – סה״כ 10 דק׳ לישה בתהליך הטמעת חמאה.
לאחר לישה של 15 דק׳ מוסיפים את המלח ללישה של דקה עד שתיים בלבד ועוצרים את המיקסר.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט חמאה, סוגרים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך מינימום 12 שעות ומקסימום 24 שעות.
לאחר מכן על משטח עבודה נקי מפזרים מעט קמח ומניחים את כדור הבצק ישירות מהמקרר.
מפזרים על הבצק גם מעט קמח מלמעלה ומתחילים לרדד בעזרת מערוך לצורה של מלבן.
גודל המלבן צריך לצאת לכם 45 ס״מ על 35 ס״מ אך יותר חשוב הוא עובי הבצק שצריך להיות אחיד ובין 0.4 ל-0.5 ס״מ.
עכשיו ממיסים במיקרוגל את החמאה של המילוי, ממש 10 שניות בלבד על מנת להפוך אותה לנוח למריחה אך עדיין להשאיר את צבעה אטום ולא שקוף.
מורחים את החמאה על כל מלבן הבצק.
בקערה מערבבים את הסוכר והקינמון עד לאיחוד ואז מפזרים על החמאה באופן אחיד.
מגלגלים לגליל ואז לרולדה גדולה לפי הדוגמה בסרטון.
נסמן עכשיו 12 יח׳ שוות של סינבון בעובי 4 ס״מ שאת הקצוות נחתוך סנטימטר אחד בהתחלה ובסוף.
מסדרים את הסינבון בתבניות, לא משנה הגודל או הצורה העיקר שיש בין כל סינבון לסינבון מרווח של 2 ס״מ.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה במשך שעה וחצי – עדיף במקום חמים ולא תחת המזגן.
לאחר הכפלת גודל הסינבון (גם אם זה לקח שעתיים) מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו למשך 20 דקות ועד קבלת צבע שחום. (גם אם זה 22 דק׳)
במקביל מערבבים את כל מצרכי הציפוי – ניתן לטחון או להעביר דרך מסננת למי שרוצה לקבל מרקם חלק.
מוכן!
מוציאים לצינון של 20 דק׳ ולאחר מכן מורחים בציפוי בנדיבות ובתאבון
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן סינבון? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לסינבון, עוד מתכונים מתוקים שווים מחכים לכם ולכן ממש פה!