כשר

ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מקלובה שווארמה

מקלובה שווארמה היא גרסה מודרנית ומפתיעה למאכל האהוב: אורז מתובל, ירקות ושכבות נדיבות של שווארמה עסיסית, ההופכים ביחד לארוחה חגיגית ומרשימה.
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

לשווארמה:
קילו סטייק פרגית
כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית פלפל שחור טחון
3 כפות שמן זית
כף מלח ים / גס
למקלובה:
3 כוסות אורז יסמין / פרסי / עגול
שליש כוס שמן זית
שקית גזר גמדי סנפרוסט
שקית כרובית מיני סנפרוסט
כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית פלפל שחור טחון
כף שטוחה מלח דק
2 בצל לבן גדול
כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
במקביל בקערה מערבבים את הפרגית עם התבלינים, מסדרים במגש מרופד נייר אפייה וזורים מלח מלמעלה.
מכניסים לתנור למשך 15 דק׳ בדיוק ולאחר מכן מוציאים לצינון.
בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים עם מלח (מלוח כמו הים) ומבשלים את האורז במשך 10 דק׳ בדיוק בדומה לפסטה – מסננים ומניחים בצד עד לשימוש.
בסיר ענק מחממים שמן זית וצורבים את הגזר גמדי היטב עד לקבלת צבע שחום מבחוץ, מוסיפים את הכרובית לצריבה יחד עם הגזר ומעבירים לקערה.
מתבלים באותם התבלינים של השווארמה ומערבבים.
באותו הסיר שטיגנו את הגזר (מלוכלך) מסדרים פרוסות בצל ומעל מניחים חצי מכמות האורז המבושל.
קוצצים את הפרגית לרצועות שווארמה ומניחים על האורז.
את הנוזלים שיש במגש של הפרגית שופכים לסיר.
את החצי השני של האורז מערבבים עם הכרובית והגזר ומניחים על השווארמה.
מהדקים בעדינות, שופכים כוס מים חמים מעל ומעלים לאש על עוצמה גבוהה-בינונית למשך 10 דק׳ בדיוק.
מוכן – נותנים מנוחה של 10 דק׳ למקלובה והופכים.
מומלץ להגיש עם טחינה ופטרוזיליה.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן מקלובה שווארמה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

אהבתם את המקלובה שווארמה? אז אתם תעופו על הקציצות האלה!

פרסום במימון תנובה

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור