אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
במקביל בקערה מערבבים את הפרגית עם התבלינים, מסדרים במגש מרופד נייר אפייה וזורים מלח מלמעלה.
מכניסים לתנור למשך 15 דק׳ בדיוק ולאחר מכן מוציאים לצינון.
בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים עם מלח (מלוח כמו הים) ומבשלים את האורז במשך 10 דק׳ בדיוק בדומה לפסטה – מסננים ומניחים בצד עד לשימוש.
בסיר ענק מחממים שמן זית וצורבים את הגזר גמדי היטב עד לקבלת צבע שחום מבחוץ, מוסיפים את הכרובית לצריבה יחד עם הגזר ומעבירים לקערה.
מתבלים באותם התבלינים של השווארמה ומערבבים.
באותו הסיר שטיגנו את הגזר (מלוכלך) מסדרים פרוסות בצל ומעל מניחים חצי מכמות האורז המבושל.
קוצצים את הפרגית לרצועות שווארמה ומניחים על האורז.
את הנוזלים שיש במגש של הפרגית שופכים לסיר.
את החצי השני של האורז מערבבים עם הכרובית והגזר ומניחים על השווארמה.
מהדקים בעדינות, שופכים כוס מים חמים מעל ומעלים לאש על עוצמה גבוהה-בינונית למשך 10 דק׳ בדיוק.
מוכן – נותנים מנוחה של 10 דק׳ למקלובה והופכים.
מומלץ להגיש עם טחינה ופטרוזיליה.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן מקלובה שווארמה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
אהבתם את המקלובה שווארמה? אז אתם תעופו על הקציצות האלה!
פרסום במימון תנובה