ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

מנגו סטיקי רייס

הישר מהמטבח התאילנדי הבאתי לכם מתכון למנגו סטיקי רייס הכי טעים שתכינו! אורז מתקתק ודביק בניחוח קוקוס עם פרוסות מנגו ליד

דירוג מתכון

0.0

שיתוף

מצרכים:

כוס אורז עגול (לסושי)
מיכל קרם קוקוס (250 מ״ל)
כף סוכר
חצי כפית שטוחה מלח דק
חצי כפית תמצית וניל
חצי לימון ליים (למי שאין אז לימון רגיל אבל תתאמצו להשיג ליים!)
כף גדושה דבש
חצי מנגו מאיה גדול
כפית שטוחה שומשום לבן קלוי
כפית שטוחה שומשום שחור קלוי
חצי כפית מלח דק

אופן הכנה:


** שימו לב! יש להשרות את האורז כ-12 שעות במים מסוננים/מינרלים בקערה, עטוף בניילון נצמד – במקרר.
לאחר ההשריה, מסננים את האורז ומעבירים לסיר אידוי (למי שאין יש להעביר למסננת).
בסיר עמוק המתאים לסיר אידוי או המסננת מרתיחים מים.
ברגע שהמים רתחו מנמיכים לאש בינונית, מניחים את האורז על הסיר, מכסים את האורז במגבת ומעל מכסה הסיר למשך שעה. (שימו לב! לכמות המים בזמן האידוי, אם יש צורך אז להוסיף מים רותחים לסיר)
לאחר קבלת אורז רך ודביק מעבירים לשקית סנדוויץ' או זיפ-לוק וסוגרים היטב.
בסיר קטן על האש הכי נמוכה שופכים קרם קוקוס, סוכר, מלח, תמצית וניל, ליים ודבש. מערבבים היטב במשך כ-9/11 דק׳ ועד לקבלת מרקם סמיך.
מעבירים כחצי כמות האורז לקערית שופכים כ2 כפות עץ על האורז ומערבבים היטב.
מהדקים את האורז בקערה והופכים על צלחת ההגשה.
חותכים מנגו ומניחים לצד האורז, שופכים כף עץ נוספת של קרם הקוקוס על המנה, מפזרים שומשום לבן על המנגו ושומשום שחור על האורז.
בתאבון!

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן מנגו סטיקי רייס? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

אהבתם את המתכון למנגו סטיקי רייס? קבלו מתכונים מעולים לקינוחים פרווה? כל המתכונים שלי לקינוחים פרווה מחכים לכם ממש פה.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך