אופן ההכנה:
הכי פשוט בעולם – כל המרכיבים לפי רשימת המצרכים נכנסים לקערה של המיקסר ולשים במשך 10 דק׳ בדיוק על מהירות איטית עם וו לישה או 12 דק׳ עם הידיים.
מכסים בניילון נצמד עד להכפלת נפח – בערך שעתיים.
לאחר מכן מורידים את האוויר מהבצק, ומחלקים ל-30 חתיכות לא חייב שווים – מי שרוצה שווה פשוט לשקול את הבצק ולחלק.
מכדררים את הבצק ואת הכדורים מניחים למנוחה במגשים מרופדים קמח ומכסים למשך חצי שעה.
במקביל מחממים שמן בסיר רחב (סוטאז) על אש בינונית – למדויקים 160 ועד 170 מעלות.
רגע לפני הטיגון מותחים את כדור הבצק לצורת אליפה ומניחים בשמן עד לצבע זהוב.
ברגע שמוכן מעבירים לצלחת עמוקה לציפוי בסוכר.
המסורת היא לא רק להכין לבני הבית אלה לשלוח לכל האהובים עליכם – שכנים, חברים, משפחה רחוקה ואהובים אחרים.
חג שמח!
לפני שתשאלו למה עראק / וודקה בבצק?
אלכוהול מתנדף במעלות נמוכות יותר מאשר מים, כך שהאדים שפורצים מן הבצק בזמן הטיגון שומרים עליו מספיגת שמן – כך תקבלו תוצאה אוורירית, לא כבדה ולא ספוגה בשמן.
ולא – לא נשאר זכר לטעם.
האם חייב לצפות בסוכר?
לא אפשר להגיש ללא ציפוי סוכר לצד טחינה גולמית ודבש.
האם אפשר למלא זלוביא?
כן אפשר לאחר חילוק הבצק ממלאים בממרח תמרים ומכדררים יחד. לאחר התפחה מועכים עם הידיים לצורה של פיתה עגולה (לא אליפסה) ולשמן.
איך אפשר להכין כמות קטנה יותר?
פשוט לחלק את כל המתכון בחצי באופן שווה.
אופן ההכנה זהה.
פרסום במימון תנובה
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן זלוביא? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.