אופן ההכנה:
לקערה גדולה עמוקה ורחבה מפרידים 6 חלומי ביצה ומערבבים היטב יחד עם הסוכר והוניל.
בסיר גדול ועמוק מביאים לרתיחה את השמנת והחלב שבכל תהליך הרתיחה מערבבים היטב עם לקקן בדגש על תחתית ודפנות הסיר.
ברגע שיש רתיחה מורידים מהאש.
מניחים את הקערה על מגבת מקופלת על מנת שלא תזוז לנו בזמן הערבוב.
בעזרת מצקת שופכים לקערה עם הביצים את השמנת החמה בזמן עבודת המטרפה – דוגמא בסרטון.
לאחר שהכנסנו חצי מכמות השמנת בצורה הזאת ועשינו השוואת טמפ׳ אפשר לשפוך את כל השמנת פנימה במכה כמובן עדיין עם עבודת מטרפה במקביל.
עכשיו מחזירים את כל תכולת הקערה לסיר בדגש על משקעי הוניל.
מביאים לרתיחה על אש בינונית ולא מפסיקים לערבב! מתיי מוכן? כשמכניסים כף ורואים שהקרם עוטף את הכף כמו שמיכה – למדויקים יש לבשל במשך דקה על 80-82 מעלות.
עוצרים ומורידים מהאש לצינון – מי שרוצה גלידה שוקולד זה הזמן להוסיף פנימה שוקולד מריר / חלב / לבן ובעזרת בלנדר מוט לטחון יחד לקבלת גלידת שוקולד.
בעזרת מסננת מסנננים את הקרם לכלי נוח למזיגה אני בחרתי בקנקן זכוכית.
ומכניסים לאמבטיית קרח או למקרר עד לקירור מלא של הקרם.
עכשיו שופכים את הקרם לפיינטים שהגיעו עם מכונת הקרימי דגם NC303 – שימי לב עד לסימון מקסימום.
מכניסים למקפיא למשך 24 שעות – חשוב להניח ישר את הכלים ולא עקום.
מוציאים מהמקפיא וטוחנים בקרימי על תוכנית ג׳לטו.
קיבלנו גלידת וניל בסיסית וטעימה! (או שוקולד אם הוספתם).
עכשיו אתם יכולים להכין כל טעם שאתם אוהבים!
מחיות, ממרחים, עוגיות, ביסקוויטים, פירות, ממתקים ועוגות – או בקיצור כל פנטזיה שיש לכם.
אני טחנתי עוגיות ומחית פיסטוק – כל מה שצריך זה להוסיף וללחוץ על תוכנית תוספות.
מוכן! רגע לפני שאוכלים יש לייצב את הגלידה במשך 4 שעות במקפיא ורק אז להגיש.
לאחר ה-4 שעות האלה אפשר לאכול ישירות מהמקפיא ללא צורך בטחינה חוזרת.
ניתן לשמור את הגלידה עד 6 חודשים במקפיא.
פרסום ממומן בשיתוף שריג היבואן הרשמי
תם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן גלידת וניל ביתית? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ומה התוספת המושלמת לגלידת וניל ביתית? בצק עוגיות!