כשר

ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

גוזלמה – לחם מחבת טורקי במילוי תרד וגבינה

גוזלמה הוא לחם מחבת טורקי דק וזהוב, ממולא בתרד וגבינה. קל להכנה, פריך מבחוץ ורך מבפנים – מושלם לנשנוש או ארוחה קלה.
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

לבצק:
כוס מים קרים - 240 גרם / מ״ל
3.5 כוסות קמח לבן - 500 גרם
חצי כוס שמן זית - 100 גרם
כפית שטוחה מלח - 8 גרם
למילוי:
חצי שקית תרד של סנפרוסט - 400 גרם
כף שמן זית - 14 גרם
בצל לבן גדול מטוגן - 250 גרם לאחר חיתוך, לחסכוניים בזמן בצל קצוץ של סנפרוסט
2 חבילות גבינת חמד 16% או 5% - 500 גרם
חצי כפית פלפל שחור טחון - 4 גרם
כפית מלח - 10 גרם
לאחר אפייה:
שמן זית

אופן ההכנה:

ראשית מוציאים את עלי התרד של סנפרוסט להפשרה.
מכינים את הבצק – לקערה שופכים מים וקמח, יוצרים גומה, שופכים על המים את השמן ומוסיפים מלח על הקמח.
מעבירים ללישה במיקסר למשך 10 דקות על המהירות הכי איטית עם וו לישה או 12 דקות לישה בידיים.
נותנים לבצק מנוחה של 10 דק׳ ואז מחלקים ל-16 כדורים שווים של 50 גרם.
מניחים את הכדורים במגש עטוף ניילון נצמד ונותנים לבצק מנוחה של שעה.
ניתן לשמור את הבצק במקרר עד 24 שעות עטוף בניילון נצמד.
מיד מתחילים להכין את המילוי, במחבת צורבים בצל לבן קצוץ לקוביות קטנות עם שמן זית עד לקבלת צבע זהוב ומעבירים לקערה.
סוחטים את עלי התרד מהנוזלים ומוסיפים לקערה.
שוברים גבינת חמד פנימה ומתבלים בפלפל ומלח.
מערבבים טוב טוב את המילוי ושומרים במקרר עד לשימוש.
בעזרת מערוך מרדדים כדור בצק הכי דק שאפשר, ממלאים בכף גדושה של מילוי וסוגרים לחצי ירח – שימו לב הבצק צריך לצאת כמעט שקוף.
במחבת גדולה ולוהטת צורבים את הגוזלמה עד לקבלת צבע שחום משני הצדדים.
לאחר האפייה מורחים במעט שמן זית ומוכן!
יש להגיש לצד לאבנה או יוגורט וירקות טריים.

רוצים לשדרג במעט?
פזרו מוצרלה של השף הלבן רגע לפני שאתם סוגרים את הגוזלמה לאקסטרה מתיחה
אוהבים עשבי תיבול?
הוסיפו זעתר טרי לתערובת עם עלי התרד

פרסום ממומן בשיתוף סנפרוסט

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן גוזלמה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ואחרי שהתעלפתם מהגוזלמה, כאן תוכלו למצוא עוד מלא מתכונים לשבועות!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור