אופן ההכנה:
ראשית מוציאים את עלי התרד של סנפרוסט להפשרה.
מכינים את הבצק – לקערה שופכים מים וקמח, יוצרים גומה, שופכים על המים את השמן ומוסיפים מלח על הקמח.
מעבירים ללישה במיקסר למשך 10 דקות על המהירות הכי איטית עם וו לישה או 12 דקות לישה בידיים.
נותנים לבצק מנוחה של 10 דק׳ ואז מחלקים ל-16 כדורים שווים של 50 גרם.
מניחים את הכדורים במגש עטוף ניילון נצמד ונותנים לבצק מנוחה של שעה.
ניתן לשמור את הבצק במקרר עד 24 שעות עטוף בניילון נצמד.
מיד מתחילים להכין את המילוי, במחבת צורבים בצל לבן קצוץ לקוביות קטנות עם שמן זית עד לקבלת צבע זהוב ומעבירים לקערה.
סוחטים את עלי התרד מהנוזלים ומוסיפים לקערה.
שוברים גבינת חמד פנימה ומתבלים בפלפל ומלח.
מערבבים טוב טוב את המילוי ושומרים במקרר עד לשימוש.
בעזרת מערוך מרדדים כדור בצק הכי דק שאפשר, ממלאים בכף גדושה של מילוי וסוגרים לחצי ירח – שימו לב הבצק צריך לצאת כמעט שקוף.
במחבת גדולה ולוהטת צורבים את הגוזלמה עד לקבלת צבע שחום משני הצדדים.
לאחר האפייה מורחים במעט שמן זית ומוכן!
יש להגיש לצד לאבנה או יוגורט וירקות טריים.
רוצים לשדרג במעט?
פזרו מוצרלה של השף הלבן רגע לפני שאתם סוגרים את הגוזלמה לאקסטרה מתיחה
אוהבים עשבי תיבול?
הוסיפו זעתר טרי לתערובת עם עלי התרד
פרסום ממומן בשיתוף סנפרוסט
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן גוזלמה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואחרי שהתעלפתם מהגוזלמה, כאן תוכלו למצוא עוד מלא מתכונים לשבועות!