כשר

ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

בשר מעושן ומפורק בפרנה רכה

מתכון מושלם לבשר מעושן ומפורק, רך ועסיסי, שמוגש בתוך פרנה טרייה ורכה – שילוב מנצח של טעמים מדויקיים. קל להכנה ומתאים לאירוח או פינוק משפחתי
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

1.7 ק״ג אונטריב (המתכון זהה לנתחים מ1.5 עד 1.8 ק״ג)
תערובת תבלינים (ראב):
כף מלח
כף סוכר חום דמררה
חצי כף פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה מתוקה
כפית שום גבישי
כפית פטרוזיליה יבשה
כפית אורגנו יבש
לפרנה:
כוס ושליש מים קרים - 320 גרם / מ״ל
חצי כפית שמרים יבשים - 3 גרם או 10 גרם שמרים טריים
חצי כפית סוכר - 6 גרם
חצי קילו קמח פיצה / פוקאצ׳ה (קמח 00 או 0)
חצי כף מלח - 12 גרם
סלט עגבניות:
3 עגבניות אדומות, פלפל חריף, שן שום כתושה, מלח, פלפל ושמן זית.
להגשה:
פטרוזיליה

אופן ההכנה:

במכתש ועלי טוחנים את התערובת תבלינים דק דק – למי שאין תמעכו בין הידיים כמה שאפשר.
עם נייר סופג סופגים את הנוזלים שיש על הנתח.
מורחים את תערובת התבלינים על הבשר מכל הצדדים באופן שווה ומניחים על הרשת בתבנית של הנינג׳ה.
מכניסים למקרר למשך מינימום 30 דק ועד 60 דק׳.
מכניסים את הבשר ישירות מהמקרר לנינג׳ה מעשנה טאבון דגם OO103, ממלאים את התא עישון בתערובת העישון המתאימה למכשיר – אני משתמש בתערובת עישון עדינה.
מפעילים על מצב מעשנה, 110 מעלות למשך שעה.

במקביל מכינים את הפרנה.
בקערה של המיקסר או קערה רחבה וגדולה, מכניסים את כל מרכיבי המתכון לפי סדר המצרכים.
מעבירים למיקסר ללישה הכי איטית עם וו לישה במשך 10 דק׳ או לישה ידנית במשך 12 דק׳.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון ונותנים מנוחה של 30 דק׳.
לאחר המנוחה מחלקים ל-4 כדורים שווים של 210 גרם.
מניחים להם לנוח במשך כ-3 שעות מחוץ למקרר סגורים בקופסא אטומה.

לאחר סיום תהליך העישון, נוציא ונעטוף אותו בשכבה כפולה של נייר אפייה ונייר כסף.
מניחים בחזרה על הרשת ומחזירים לנינג׳ה במצב צלייה גורמה על 280 מעלות למשך 5 דק׳ ובשלב השני למשך 3 שעות על 150 מעלות.

במקביל נכין סלט עגבניות חריף, בצל עם סומאק, טחינה לבנה ונקצוץ פטרוזיליה.
מוציאים את הבשר עם צפצוף הנינג׳ה ומניחים בצד עטוף במגבת למשך 15 דק׳.
מיד מחממים את הנינג׳ה על מצב פיצה ל-370 מעלות.
במקביל נפתח את כדורי הפרנה לפי הדוגמא בסרטון בדומה לפיצה שטוחה בעובי חצי ס״מ, נחצה בעזרת סכין / קלף / שפכטל ונכניס את הפרנות לנינג׳ה למשך דקה וחצי בדיוק ומוכן.
מניחים את הפרנות בצד ומפרקים את הבשר.
מרכיבים פרנה ומוכן!

פרסום במימון נינג'ה

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן בשר מעושן ומפורק בפרנה רכה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

מתכונים לתוספות המושלמות: טחינה לבנה , סלט בצל וסומאק

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור