אופן הכנה:
לפני שמכינים בקלאווה פיסטוק – בסיר קטן מערבבים את מרכיבי המי סוכר, מביאים לרתיחה ומניחים בצד לקירור מלא.
מחממים תנור ל180 מעלות טורבו.
במיקרוגל ממיסים חמאה במשך 15 שניות.
על משטח עבודה יבש מניחים עלי פילו מורחים חמאה מומסת בנדיבות, מניחים עלי פילו נוסף מעל וכך 6 שכבות. (יש להכין פעמיים)
חותכים את עלי הפילו בגודל של תחתית התבנית שאיתה אנו נאפה את הבקלוואה.
טוחנים פיסטוק גס (לא פירורים), בקערה מערבבים יחד עם דבש וקינמון.
מורחים חמאה מומסת בתבנית עגולה, מניחים את 6 השכבות של עלי הפילו בתחתית, על דפי הפילו מניחים את הפיסטוקים ומעל מניחים עוד 6 שכבות של עלי פילו.
שימו לב שמשאירים 2 ס״מ מהשוליים של התבנית.
מורחים את החלק העליון בחמאה, בעזרת סכין חותכים ל-8 משולשים שווים.
מכניסים לתנור למשך 23/25 דק׳ ועד קבלת צבע זהוב-שחום (Golden Brown)
מוציאים מהתנור ושופכים מיד את המי סוכר (קר) על הבקלוואה (חם)
ממתינים 10 דק׳ וניתן לאכול.
להגשה יש לפתוח את הבקלוואה לשתיים, מורחים גלידה בנדיבות, מפזרים מעט פיסטוק ובתאבון.
צולם יחד עם עדי מרום
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את הבקלאווה פיסטוק המדהימה הזאת, אתם חייבים לנסות את הכנאפה מלבי המושלם הזה!