בוא נלמד אתכם איך לבחור אננס!
1. גודל הפרי:
עדיף לבחור אננס גדול ככל האפשר – הוא יכיל יותר בשר ופחות קליפה, מה שנותן תמורה טובה יותר למחיר.
2. צבע הקליפה:
חפשו אננס שצבעו צהוב אחיד, אך עם קצת ירקרקות.
אל תקנו אננס ירוק לגמרי – הוא נקטף בוסר ולא יבשיל כמו שצריך.
אל תקחו גם אננס שצבעו צהוב-כתום חזק מדי – זה סימן שהוא עבר את שיא הבשלות ועלול להיות כבר רקוב או תוסס.
3. המשך ההבשלה בבית:
תנו לו 2-3 ימים בטמפרטורת החדר עד שיגיע לשיא טעמו.
4. מרקם הקליפה ונקודות הפרי:
בדקו שה”עיניים” של האננס (הנקודות) קשות ולא רכות.
אל תקחו אננס שיש לו פצעים, ריקבון או רכות מקומית – סימן שהפרי לא טרי ואף מקולקל.
5. בדיקת ריח:
הריח הוא מבחן חשוב! אננס איכותי יריח מתוק, רענן, אקזוטי.
אם אין לו ריח בכלל – הוא כנראה בוסר. אם יש לו ריח חמוץ – הוא כבר רקוב.
6. בדיקת עלים (כתר האננס):
משכו בעדינות עלה פנימי מהכתר,
אם הוא נשלף בקלות – האננס בשל.
אם קשה להוציא אותו – תנו לו עוד זמן להבשיל.
אם אין לאננס כתר – אל תקנו! זה אננס מיובא, נקטף ירוק ולא יבשיל כמו שצריך.
7. מקור האננס – ישראלי מול ייבוא:
האננס הישראלי עדיף בהרבה 🍍 נקטף בשל, מגיע מהר, טעים, מתוק ובעל סיכוי נמוך להירקב.
האננס המיובא (בדרך כלל בלי כתר) מגיע באוניות אחרי שבועות של הובלה, נקטף ירוק, לא מגיע לבשלות אמיתית, והטעם שלו לרוב חמוץ או שטוח
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואחרי שבחרתם את האננס המושלם, בואו לחתוך את כל יתר הפירות בדרך הכי כיפית שיש!