כשר

ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

אורז צהוב עם חומוס

אורז צהוב עם גרגירי חומוס רכים רכים שנמסים בפה, מנה טבעונית משביעה, טעימה ובריאה שתשדרג כל ארוחה וכולם אוהבים
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

רבע כוס שמן זית - 40 גרם
בצל לבן גדול - 175 גרם לאחר קיצוץ
2 כוסות חומוס מבושל קפוא או משימורים - 300 גרם
2 כוסות אורז יסמין או כל אורז שאוהבים - 400 גרם
כף מלח דק
כפית כורכום
חצי כפית כמון או בהרט
חצי כפית פלפל שחור טחון
4 כוסות מים רותחים - 960 גרם / מ״ל
** מי שלא מדויק - יש להשתמש באותו כוס לאורז ולמים
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה או סלרי

אופן הכנה:


בסיר בינוני על אש בינונית, מחממים את השמן.
ברגע שהשמן חם מוסיפים את הבצל קצוץ דק דק ומערבבים.
במקביל שוטפים את החומוס במסננת תחת הברז.
ברגע שהבצל מתחיל להיות זהוב מוסיפים את החומוס פנימה ומערבבים.
לאחר 3 דק׳ מצרפים את האורז פנימה ומערבבים עד שהאורז רתח.
במקביל מחממים וממלאים מים בקנקן.
עכשיו מתבלים את האורז, מערבבים ל-30 שניות בדיוק ומיד מוסיפים את המים הרותחים.
ברגע שישנה רתיחה מורידים לאש נמוכה, סוגרים במכסה ומבשלים במשך 20 דק׳ בסך הכל.
לאחר 10 דק׳ נערבב את האורז בדגש על תחתית הסיר ונמשיך בישול.
מוכן! נותנים מנוחה 5 דק׳ ואפשר לאכול

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן אורז צהוב? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור