צפיות: 897

תפוח אדמה מדורה בתנור

מתכון מנצח לתפוח אדמה מדורה בתנור! תפוח אדמה רך ונמס בפה במילוי קרם תירס גס שהכי טעים להגיש עם פרמזן ועירית קצוצה מעל
תפוח אדמה מדורה בתנור
תפוח אדמה מדורה בתנור

מצרכים:

כוס מלח גס
3 תפו״א ענק לבן
70 גרם חמאה
2 פחיות תירס מתוק
½ כפית פלפל לבן
כפית גדושה מלח
¼ כפית אגוז מוסקט
8 כפות שמנת לבישול 9% (⅓ כוס)

להגשה:
גבינת פרמזן
עירית

אופן הכנה:

מחממים תנור ל200 מעלות טורבו.
על מגש מפזרים את המלח הגס באחידות ומניחים את תפוחי האדמה, מכניסים לתנור למשך שעה וחצי.
כ-20 דקות לפני סיום אפיית התפו"א, מתחילים בהכנה הקרם תירס.
בסיר קטן על אש נמוכה ממסים חמאה ומוסיפים את התירס ללא הנוזלים, מגבירים לאש בינונית וצורבים במשך 8 דקות בהם נערבב בתכיפות גבוהה.
מוסיפים פלפל לבן, מלח, מוסקט ומערבבים במשך 2 דקות נוספות, שופכים את השמנת לבישול ומביאים לרתיחה.
מערבבים היטב ומתחילים בטחינה עם בלנדר יד – שימו לב! אנחנו רוצים לקבל קרם גס אז לא לטחון עד הסוף, נרצה לקבל גם תירס חצוי ואף שלם.
לאחר שקיבלנו את המרקם הרצוי מתחילים את הרכבת המנה:
פותחים את התפו״א במרכזו, שופכים קרם תירס בנדיבות, קולפים בעזרת הקולפן (לא מגרדים בפומפייה) כמות מספקת של גבינת פרמזן ומפזרים עירית מלמעלה.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ואם אהבתם את המתכון הזה לתפוח אדמה מדורה, אתם חייבים לנסות את הסירות תפוחי אדמה המוקרמות האלו!

מה בא לכם לבשל?

דילוג לתוכן