אופן הכנה:
מחממים תנור ל200 מעלות טורבו.
על מגש מפזרים את המלח הגס באחידות ומניחים את תפוחי האדמה. מכניסים לתנור למשך שעה וחצי לקבלת טעם של תפוח אדמה מדורה.
כ-20 דקות לפני סיום אפיית התפו"א, מתחילים בהכנה הקרם תירס.
בסיר קטן על אש נמוכה ממסים חמאה ומוסיפים את התירס ללא הנוזלים. מגבירים לאש בינונית וצורבים במשך 8 דקות בהם נערבב בתכיפות גבוהה.
מוסיפים פלפל לבן, מלח, מוסקט ומערבבים במשך 2 דקות נוספות. שופכים את השמנת לבישול ומביאים לרתיחה.
מערבבים היטב ומתחילים בטחינה עם בלנדר יד – שימו לב! אנחנו רוצים לקבל קרם גס אז לא לטחון עד הסוף, נרצה לקבל גם תירס חצוי ואף שלם.
לאחר שקיבלנו את המרקם הרצוי מתחילים את הרכבת המנה:
פותחים את התפו״א במרכזו, שופכים קרם תירס בנדיבות, קולפים בעזרת הקולפן (לא מגרדים בפומפייה) כמות מספקת של גבינת פרמזן ומפזרים עירית מלמעלה.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן תפוח אדמה מדורה בתנור? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לתפוח אדמה מדורה, אתם חייבים לנסות את הסירות תפוחי אדמה המוקרמות האלו!