ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

תפוח אדמה מדורה בתנור

מתכון מנצח לתפוח אדמה מדורה בתנור! תפוח אדמה רך ונמס בפה במילוי קרם תירס גס שהכי טעים להגיש עם פרמזן ועירית קצוצה מעל
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

כוס מלח גס
3 תפו״א ענק לבן
70 גרם חמאה
2 פחיות תירס מתוק
חצי כפית פלפל לבן
כפית גדושה מלח
רבע כפית אגוז מוסקט
8 כפות שמנת לבישול 9% (שליש כוס)
להגשה:
גבינת פרמזן
עירית

אופן הכנה:

מחממים תנור ל200 מעלות טורבו.
על מגש מפזרים את המלח הגס באחידות ומניחים את תפוחי האדמה. מכניסים לתנור למשך שעה וחצי לקבלת טעם של תפוח אדמה מדורה.
כ-20 דקות לפני סיום אפיית התפו"א, מתחילים בהכנה הקרם תירס.
בסיר קטן על אש נמוכה ממסים חמאה ומוסיפים את התירס ללא הנוזלים. מגבירים לאש בינונית וצורבים במשך 8 דקות בהם נערבב בתכיפות גבוהה.
מוסיפים פלפל לבן, מלח, מוסקט ומערבבים במשך 2 דקות נוספות. שופכים את השמנת לבישול ומביאים לרתיחה.
מערבבים היטב ומתחילים בטחינה עם בלנדר יד – שימו לב! אנחנו רוצים לקבל קרם גס אז לא לטחון עד הסוף, נרצה לקבל גם תירס חצוי ואף שלם.
לאחר שקיבלנו את המרקם הרצוי מתחילים את הרכבת המנה:
פותחים את התפו״א במרכזו, שופכים קרם תירס בנדיבות, קולפים בעזרת הקולפן (לא מגרדים בפומפייה) כמות מספקת של גבינת פרמזן ומפזרים עירית מלמעלה.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן תפוח אדמה מדורה בתנור? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ואם אהבתם את המתכון הזה לתפוח אדמה מדורה, אתם חייבים לנסות את הסירות תפוחי אדמה המוקרמות האלו!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור