מצרכים:
• 350 גרם שזיפים יבשים
• ½ כוס סוכר
• שקית סוכר וניל (10 גרם)
• 2 כוסות מים
• ½ כפית מלח
• ½ כפית פלפל שחור
• ½ כפית קינמון
• ½ לימון
אופן הכנה:
בסיר קטן מערבבים את הסוכר, סוכר וניל, מים ומדליקים את האש. (אש בינונית)
לאחר רתיחה מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
לאחר כ-2 דק׳, מוסיפים את השזיפים והלימון.
מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ-20 דק׳.
מכבים את האש וטוחנים את היטב עד למרקם אחיד.
מצננים כ30 דק׳ וניתן לאכול!
מומלץ לשמור בצנצנת זכוכית אטומה.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לרוטב שזיפים, אתם חייבים לנסות את הריבת בצל המושלמת שלי!