ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

צלעות טלה על קרם ארטישוק ורוטב דובדבנים

צלעות טלה על קרם ארטישוק ורוטב דובדבנים, מנה חגיגית ומרשימה במינימום מאמץ ומקסימום טעם! מתכון מושלם לחגים ולערב שבת.
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

לקרם ארטישוק:
גרידת לימון מלימון שלם
מיץ לימון מלימון שלם
חבילה תחתיות ארטישוק של סנפרוסט
כפית מלח דק
חצי כפית פלפל לבן
4 כפות שמן זית
8 כפות מים חמים (תוסיפו או תורידו במקרה הצורך)
לרוטב הדובדבנים:
3 כפות שמן זית
בצל לבן גדול
כפית מלח
רבע כפית קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חבילה דובדבן מתוק של סנפרוסט
כוס יין אדום
כף גדושה סוכר חום כהה
לצלעות:
שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח
באופן שווה

אופן ההכנה:

מגרדים לימון שלם ושומרים את גרידת הלימון בצד.
מביאים לרתיחה מים ומיץ מחצי הלימון.
ברגע שהמים רתחו מוסיפים את תחתיות הארטישוק למשך כ-7 דק׳ עד לריכוך.
מסננים ומעבירים לכלי נוח לטחינה.
מוסיפים את גרידת הלימון, מיץ מחצי הלימון הנותר, מלח, פלפל לבן, שמן זית ומים לפי הצורך.
טוחנים עד למרקם חלק (רוצים אקסטרה חלק? העבירות את הקרם דרך מסננת)

בסיר קטן מחממים שמן זית ומוסיפים בצל קצוץ.
ברגע שהבצל קיבל צבוע שחום מוסיפים את התבלינים למשך דקה ומיד את הדובדבנים.
מבשלים יחד במשך כ-10 דקות.
שופכים כוס יין פנימה, מבשלים במשך 5 דק׳, מכבים את האש וטוחנים היטב.
מדליקים את האש על הלהבה הנמוכה ביותר ומצמצמים למרקם הרצוי.

את הקרם והרוטב מחממים רגע לפני ההגשה בסיר עם מים חמים (פשוט תניחו את הסקוויזר והקופסא עם הקרם בתוך מים חמים)

מתבלים את הצלעות וצורבים היטב על הגריל.

מצלחתים איך שאוהבים ומגישים, חג שמח ובתאבון 🤍

פרסום במימון בנפרוסט

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן צלעות טלה על קרם ארטישוק ורוטב דובדבנים? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

אהבתם.ן את הצלעות טלה על קרם ארטישוק לחצו כאן לעוד מנות חגיגיות וטעימות!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור