אופן ההכנה:
מגרדים לימון שלם ושומרים את גרידת הלימון בצד.
מביאים לרתיחה מים ומיץ מחצי הלימון.
ברגע שהמים רתחו מוסיפים את תחתיות הארטישוק למשך כ-7 דק׳ עד לריכוך.
מסננים ומעבירים לכלי נוח לטחינה.
מוסיפים את גרידת הלימון, מיץ מחצי הלימון הנותר, מלח, פלפל לבן, שמן זית ומים לפי הצורך.
טוחנים עד למרקם חלק (רוצים אקסטרה חלק? העבירות את הקרם דרך מסננת)
בסיר קטן מחממים שמן זית ומוסיפים בצל קצוץ.
ברגע שהבצל קיבל צבוע שחום מוסיפים את התבלינים למשך דקה ומיד את הדובדבנים.
מבשלים יחד במשך כ-10 דקות.
שופכים כוס יין פנימה, מבשלים במשך 5 דק׳, מכבים את האש וטוחנים היטב.
מדליקים את האש על הלהבה הנמוכה ביותר ומצמצמים למרקם הרצוי.
את הקרם והרוטב מחממים רגע לפני ההגשה בסיר עם מים חמים (פשוט תניחו את הסקוויזר והקופסא עם הקרם בתוך מים חמים)
מתבלים את הצלעות וצורבים היטב על הגריל.
מצלחתים איך שאוהבים ומגישים, חג שמח ובתאבון 🤍
פרסום במימון בנפרוסט
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן צלעות טלה על קרם ארטישוק ורוטב דובדבנים? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
אהבתם.ן את הצלעות טלה על קרם ארטישוק לחצו כאן לעוד מנות חגיגיות וטעימות!