אופן ההכנה:
חותכים את הבצלים לרצועות ומכניסים לסיר רחב.
שופכים שמן זית, מוסיפים מלח ומדליקים על אש גבוהה. מערבבים לכל אורך התהליך באופן רצוף – לא ללכת לטייל. ברגע שהבצל הפך להיות שקוף מורידים לאש נמוכה וממשיכים לערבב עד לקבלת בצל מקורמל.
יש להעזר במעט מים אם נדבקו לכם משקעים לתחתית הסיר.
במקביל מחממים סיר עם מים חמים ומלח – מלוח כמו הים עבור הפסטה.
ברגע שקיבלנו בצל מקורמל בצבע עינברי מכבים את האש ומערבבים מספר דק׳ נוספות עד לקירור ובמקביל זורקים את הפסטה למים הרותחים לפי הוראות יצרן בגב האריזה. מעבירים את הבצל לכלי נוח לטחינה ומוסיפים שמנת לכלי וטוחנים היטב עד לקבלת קרם חלק. מעבירים את הקרם לסיר חזרה (אש כבויה) ודקה לפני שהפסטה מוכנה לוקחים חצי כוסות ומוסיפים לסיר עם הקרם.
מערבבים היטב עד לאיחוד ומכניסים את הפסטה פנימה.
רק עכשיו טועמים ומתקנים מליחות אם צריך לא לשכוח שיש פרמזן בסוף. לאחר תיקון אם יש מוסיפים את הפלפל שחור.
עכשיו מדליקים את האש ומערבבים בו זמנית עד לקבלת רתיחה ומכבים את האש.
מגישים בצלחת ומגרדים פרמזן כמה שאוהבים.
בתאבון.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן פסטה ברוטב שמנת בטטה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואחרי שהתעלפתם מהפסטה שמנת בצל מקורמל, אתם חייבים לנסות את הפסטה שמנת בטטה