אופן ההכנה:
בסיר סוטאז מחממים שמן זית, מוסיפים את הבשר, בצל סגול קצוץ, מלח דק ופלפל שחור גרוס.
צורבים היטב על לקבלת צבע שחום ומעבירים לקערה לצינון.
על הסיר ״המלוכלך״ זורקים בצל לבן פרוס ומביאים לרכות וצבע זהוב – לאחר מכן מורידים את הסיר עד לקירור מלא.
לקערה עם הבשר מוסיפים כוס אורז, עגבניות שנטחן היטב בסלייסר או במעבד מזון, כוסברה קצוצה, תבלינים, שמן זית, מיץ לימון ונערבב היטב.
את הפלפלונים נרוקן מתוכן לפי הדוגמא בסרטון, ונמלא אותם 3/4 גובה במילוי שהכנו.
ברגע שסיימנו במילוי הפלפלים את יתרת המילוי נשטח על הבצל הזהוב שבסיר ועליו נסדר צפוף בספירלה את הפלפלונים לפני צבעים.
נערבב מים חמים, מחית עגבניות ומלח ונשפוך עד לכיסוי מלא.
מביאים את הסיר עם מכסה סגור לרתיחה ומיד מורידים לאש נמוכה למשך שעה ורבע. (חשוב מכסה סגור)
לאחר שעה פותחים את המכסה עד לאידוי הנוזלים (בערך 15 דק׳)
נותנים לתבשיל לנוח ורגע לפני ההגשה מפזרים כוסברה קצוצה.
רוצים לחמם על פלטה לשבת לפני החג?
תוסיפו רבע כוס מים ותעלו על הפלטה כ-35 דק׳ לפני הארוחה.
סך הכל מצרכים לסיר 98.80₪
עבור 10 מנות עיקריות
פרסום ממומן בשיתוף קרפור
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
לעוד מנות חגיגיות לחצו כאן