ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

פיתה קבב (כמו של ההוא מרחוב אלנבי)

פיתה קבב בול כמו של ההוא מרחוב אלנבי, מסביר לכם הכל מא'-ת'! גם ההכנה של הפיתה וגם הקבב והכל בעזרת הנינג'ה מקס פרו
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

לקבב:
1.2 קילו אונטריב טחון
300 גרם שומן בקר או כבש מה שאוהבים
2 בצלים לבנים
כוס דחוסה עלי סלרי
כוס דחוסה עלי פטרוזיליה
כף גדושה מלח דק
כף שטוחה פלפל שחור טחון
כפית גדושה בהרט
2 כפות שמן זית
לפיתה:
500 גרם קמח לבן רב תכליתי
5 גרם שמרים יבשים או 15 טריים
27 גרם סוכר
12 גרם מלח
300 גרם / מ״ל מים
להגשה:
בצל
עגבניות
פלפל חריף
טחינה לבנה

אופן ההכנה:

מבקשים מהקצב לטחון את השומן יחד עם הבשר.
קוצצים דק דק את הירקות ומוסיפים לקערה עם הבשר טחון והשומן.
מתבלים, מערבבים היטב ועושים מאסז׳ לבשר עד למרקם משחתי במעט.
יוצרים כדורים של 50 גרם אותם נמעך וניצור דיסקיות שמנמנות.
מכניסים את הקבב עטוף למקרר עד לשימוש.

בקערה מערבבים את כל היבשים של הפיתה ואז מוסיפים מים.
מביאים לאיחוד הבצק ומעבירים למשטח עבודה.
לשים בידיים במשך 12 דקות.
למי שיש מיקסר יש ללוש 10 דק׳ על מהירות איטית / בינונית.
יוצרים כדור גדול ונותנים לבצק מנוחה של 10 דק׳ עטוף מהאוויר הפתוח.
מחלקים ל-9 כדורים שווים במשקל 85 גרם, מכדררים ומניחים במרווחים במגש מרופד קמח.
מתפיחים במשך שעה.
לאחר מכן מרדד לפיתות – תעזרו בקמח שלא יידבק לכם למערוך.
מניחים את הפיתות במגש מרופד קמח למשך 10 דק׳.
במקביל מניחים את הפלטה השטוחה על הגריל ומחממים את הנינג׳ה גריל דגם AG653 על מצב מחבת, 200 מעלות ל-30 דקות.
מניחים 2 פיתות בכל פעם במחבת וסוגרים את המכסה ל2 דקות.
פותחים, הופכים ומשאירים מכסה פתוח עד לקבלת צבע זהוב מהצד השני ומוציאים ישירות למגבת נקייה – יש לשמור את הפיתות בתוך מגבת סגורה.

לאחר הכנת הפיתות מורידים את הפלטה השטוחה ומעבירים את הנינג׳ה למצב גריל.
צורבים את הירקות ומעבירים לקרש חיתוך.
מוציאים את הקבב מהמקרר ישירות לגריל לאחר ניקוי קטן עם המברשת שקיבלנו עם הנינג׳ה.
במקביל חותכים את הירקות גס וממליחים.
הופכים את הקבב לצריבה אחידה – ניתן לעבוד עם מכסה פתוח או סגור לפי הנוחות שלכם.
במקביל מכינים טחינה לבנה.

זהו מוכן! מורידים את הקבב לקרש חיתוך ובונים את הפיתה בשכבות שכבות לפי הדוגמה בסרטון

פרסום ממומן בשיתוף נינגה

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ועם פיתה קבב הכי מתאים טחינה לבנה!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור