אופן ההכנה:
מבקשים מהקצב לטחון את השומן יחד עם הבשר.
קוצצים דק דק את הירקות ומוסיפים לקערה עם הבשר טחון והשומן.
מתבלים, מערבבים היטב ועושים מאסז׳ לבשר עד למרקם משחתי במעט.
יוצרים כדורים של 50 גרם אותם נמעך וניצור דיסקיות שמנמנות.
מכניסים את הקבב עטוף למקרר עד לשימוש.
בקערה מערבבים את כל היבשים של הפיתה ואז מוסיפים מים.
מביאים לאיחוד הבצק ומעבירים למשטח עבודה.
לשים בידיים במשך 12 דקות.
למי שיש מיקסר יש ללוש 10 דק׳ על מהירות איטית / בינונית.
יוצרים כדור גדול ונותנים לבצק מנוחה של 10 דק׳ עטוף מהאוויר הפתוח.
מחלקים ל-9 כדורים שווים במשקל 85 גרם, מכדררים ומניחים במרווחים במגש מרופד קמח.
מתפיחים במשך שעה.
לאחר מכן מרדד לפיתות – תעזרו בקמח שלא יידבק לכם למערוך.
מניחים את הפיתות במגש מרופד קמח למשך 10 דק׳.
במקביל מניחים את הפלטה השטוחה על הגריל ומחממים את הנינג׳ה גריל דגם AG653 על מצב מחבת, 200 מעלות ל-30 דקות.
מניחים 2 פיתות בכל פעם במחבת וסוגרים את המכסה ל2 דקות.
פותחים, הופכים ומשאירים מכסה פתוח עד לקבלת צבע זהוב מהצד השני ומוציאים ישירות למגבת נקייה – יש לשמור את הפיתות בתוך מגבת סגורה.
לאחר הכנת הפיתות מורידים את הפלטה השטוחה ומעבירים את הנינג׳ה למצב גריל.
צורבים את הירקות ומעבירים לקרש חיתוך.
מוציאים את הקבב מהמקרר ישירות לגריל לאחר ניקוי קטן עם המברשת שקיבלנו עם הנינג׳ה.
במקביל חותכים את הירקות גס וממליחים.
הופכים את הקבב לצריבה אחידה – ניתן לעבוד עם מכסה פתוח או סגור לפי הנוחות שלכם.
במקביל מכינים טחינה לבנה.
זהו מוכן! מורידים את הקבב לקרש חיתוך ובונים את הפיתה בשכבות שכבות לפי הדוגמה בסרטון
פרסום ממומן בשיתוף נינגה
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ועם פיתה קבב הכי מתאים טחינה לבנה!