מצרכים:
• כוס מלח ים/גס
• 5 יח׳ תפו״א מיני (זני שף – גורמה)
• ½ כוס שמנת לבישול 15% או קרם פרש
• 20 גרם חמאה (מי שלא מוסיף שמן בטעם כמהין 25 גרם)
• ½ כפית פלפל לבן
• כפית מלח
• כף שמן בטעם כמהין
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
במגש שופכים כוס מלח גס ומרדדים לשכבה שווה.
מניחים את התפו״א לאחר שטיפה (עם הקליפה) על המלח ומכניסים לתנור למשך 75 דק׳.
מוציאים מהתנור חוצים את התפו״א (תעזרו במגבת זה רותח) ומעבירים דרך מסננת חורים גדולים לסיר.
על אש נמוכה – מוסיפים את השמנת, החמאה, פלפל לבן ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד וספיגת כל הנוזלים.
מוסיפים מלח, מערבבים כ-דקה נוספת ומעבירים סינון נוסף את הפירה במסננת חורים קטנים.
מצלחתים, שופכים מעט שמן בטעם כמהין ומקשטים בטימין טרי.
עבודה ממש לא פשוטה אבל משתלמת 👑
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם.ן את המתכון הזה לפירה גורמה, אתם חייבים לנסות את המתכון שלי לסירות תפוחי אדמה ממולאות.