בצק לפיצה נפוליטנה
מצרכים:
• 525 גרם קמח 00 איטלקי
• 4 גרם שמרים טריים
• 2 כוסות מים פושרים
• 12 גרם מלח דק
לרידוד הפיצה:
• 2 כוסות קמח דורום
אופן הכנה:
בקערה זורקים את המשמרים ושופכים מים פושרים. מערבבים היטב ומחכים כ-2 דקות.
מוסיפים את הקמח בהדרגתיות ומערבבים.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומתחילים ללוש כ-12-15 דקות היטב לפי השיטות הלישה אותם אני מציג בסרטון. (יש אפשרות לעשות במיקסר כ-12 דקות, ולאחר מכן 2 דקות לישה ידנית אך אני אוהב לעבוד עם הידיים)
מכניסים לקערה, מניילנים, מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים במקום חמים.
לאחר ההתפחה חותכים ל4 כדורים מכדררים ומעבירים לקופסה מקומחת.
מכניסים את הקופסה עם הכדורים למשך 18 שעות למקרר.
שעה וחצי לפני הכנת הפיצה וכ-18 שעות לאחר המנוחה המקרר יש להוציא את הבצק אל מחוץ למקרר.
רידוד הבצק לפני הנחת הרוטב:
יש להעביר את הבצק מהקופסא ישירות על משטח מלא קמח דורום או לקופסא מלאה קמח דורום.
לאחר שהבצק קיבל עטיפה של קמח הדורום מתחילים לרדד אותו על משטח המקומח גם כן בקמח דורום.
תנועת הרידוד באות ממרכז הבצק כלפי חוץ עבור יצירת טבעת אחידה, ע״י תנועה זאת אנו מעבירים את האוויר בבצק אל הטבעת וכך נקבל פיצה אוורירית. (שימו לב לתנועות בסרטון)
את הפיצה יש להכניס לטאבון על 450/500 מעלות למשך 2 דקות בלבד אפילו דקה וחצי.
יש לסובב את הפיצה אם לטאבון יש צד חזק יותר.
הבצק מתאים רק למעלות גבוהות.
אם אין לכם טאבון יש אפשרות לקנות אבני שמוט, להניח במגש ולהכניס לתנור על 250 מעלות בנקודה הכי גבוהה בתנור – יש לחמם כ-30 דקות מראש.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מהמטבח האיטלקי? את חייבים להכיןם את הפסטה ברוטב דלעת ערמונים המעולה הזאת!
מתכון לרוטב פיצה, שילוב גבינות ואופן הכנה
מצרכים:
לרוטב:
• ½1 כוסות מחית עגבניות איטלקיות
• עגבנייה אדומה
• ½ כפית שום גבישי (או אבקת שום)
• ½ כפית פלפל שחור טחון
• כפית אורגנו יבש
• ½ כפית בזיליקום יבש
• כפית מלח
• כף שמן זית
גבינות:
• 20% גרנה פדנו
• 40% מוצרלה
• 40% גאודה
*תוספות לפי בחירה
*סרטון אחד אחורה יש לכם מתכון ואופן הכנת הבצק
אופן הכנה:
יש לעבוד על משטח מלא קמח דורום
על הבצק המורדד שופכים רוטב בכמות של מצקת קטנה ומורחים בצורה סיבובית.
יש לשים לב שהרוטב נמצא כ-1 ס״מ מתחילת טבעת הבצק ובצורה אחידה על כל הפיצה.
מפזרים פתיתי גרנה פדנו.
מניחים חתיכות גסות של מוצרלה וגאודה בצורה שווה.
מכניסים לטאבון על 450/500 מעלות למשך 2 דק׳ ואפילו דקה וחצי.
בתאבון😍
פוקצ'ה שמן זית על הדרך
מצרכים:
• כדור בצק פיצה לפוליטנה (המתכון פה למעלה)
• 3 כפות שמן זית
• כפית גדושה מלח ים מלח גס
אופן הכנה:
מרדדים בעזרת הידיים כלפי חוץ (בדיוק כמו הפיצה מהמתכון למעלה), שופכים את השמן זית, זורים מלח ומכניסים לטאבון למשך 2 דק'.
מוכן, מומלץ להגיש לצד ממרחים – בתאבון.