כשר

ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

פוקאצ׳ה מהסלון של אייל שני 

פוקאצ׳ה מהסלון של אייל שני עם מרקם אוורירי, ירקות ושמן זית שמקפיצים כל ביס. מנה מושלמת שמרגישה כמו מסעדה - ישר מהטאבון הביתי.
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

  • לפני התפחה:
No data was found

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים מים, סוכר, שמן זית ושמרים עד שהשמרים נמסים לגמרי.
מוסיפים את הקמח לאחר ניפוי ומערבבים היטב עד לקבלת בצק ולשים במשך 3 דק׳ ידני.
שימו לב הבצק נראה חלש, לא חלק והומוגני וזה בסדר – לא לדאוג.
מכסים בניילון או במגבת למנוחה של 10 דק׳.
במקביל כותשים את המלח ים דק דק.
לאחר המנוחה מפזרים את המלח ומקפלים את הבצק לתוך עצמו לפי הדוגמא בסרטון, מכסים ונותנים מנוחה נוספת של 10 דק׳.
נבצע עוד 3 סדרות קיפולים עם מנוחה של 10 דק׳ בין לבין. (סה״כ לישה לבצק בהתחלה + 4 סדרות קיפולים)
יוצקים שמן זית על הבצק, הופכים את הבצק ומשמנים מהצד השני גם.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך מינימום 6 שעות ומקסימום 24 שעות.
לאחר מכן מוציאים מהמקרר את הבצק, מורידים את הניילון ומקמחים במעט, מוציאים את הבצק מהקערה ומקמחים במעט מהצד השני.
עכשיו נפתח את הבצק על גב היד ממש כמו בדואים (מילים של אייל שני – אמיתי)
משמנים את התבנית של הנינג׳ה בכף שמן זית ומניחים את הבצק בפנים.
מותחים ומסדרים את הבצק בתבנית לפי הדוגמא בסרטון ומתחילים לסדר צפוף את הירקות הפרוסים.
הדגש הכי חשוב זה לצופף היטב את העגבניות ולא להשאיר שטח פנים של פוקאצ׳ה חשופה.
שופכים את יתרת השמן זית מעל ובעזרת היד מורחים ובמקביל דוחפים את הירקות לתוך הבצק.
עכשיו נותנים לפוקאצ׳ה התפחה נוספות עד להכפלת נפח – זה יכול לקחת 30 דק׳ וגם שעה (תלוי בטמפ׳ ובאיכות השמרים והמים) 
לאחר 20 דק׳ מחממים את הנינג׳ה טאבון מעשנה דגם OO103 על תוכנית פיצה, 350 מעלות ומגדירים 8 דק׳.
ברגע שהנינג׳ה מצפצפת והפוקצ׳ה הכפילה את הנפח מפזרים עלי מרווה ומלח אטלנטי ומיד מכניסים לתנור ולוחצים התחל.
ברגע שהנינג׳ה ציפצף שנית – מוכן.
מוציאים מהטאבון לצינון של 20 דק׳ ורגע לפני ההגשה פורסים.

פרסום במימון נינג׳ה

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן פוקאצ׳ה מהסלון של אייל שני? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

אהבתם את הפוקאצ׳ה מהסלון של אייל שני ומחפשים עוד מתכוני טאבון? נסו את הבשר המעושן עם הפקנה הרכה

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור