מצרכים:
1 ק״ג ירכיים של עוף (פרגית עם עצם)
כפית פלפל שחור גרוס
בצל לבן גדול
5 שיני שום
כפית גדושה פפריקה מעושנת
כפית גדושה פפריקה חריפה
כף מלח
כפית כמון
250 מ״ל מיץ אננס טבעי (בדגש על טבעי)
מים
כפית אורגנו
כפית צ׳ילי גרוס
כוס מנוזל הבישול
אופן הכנה:
בסיר על אש בינונית צורבים את העוף יחד עם הפלפל שחור משני הצדדים עד לקבלת צבע שחום משני צידי העוף.
מוסיפים לעוף בצל, שום, פפריקה, כמון, מלח, מערבבים ומבשלים יחד במשך 2 דק׳.
לאחר מכן מוסיפים מיץ אננס ומים עד לכיסוי מלא.
מביאים לרתיחה ומורידים לאש נמוכה למשך 3 שעות.
מכבים את האש וממתינים 30 דק׳ – כדי שהעוף ינוח בנוזלים.
מוציאים את העוף מפרקים מהעצמות וקורעים בעזרת מזלגות או הידיים את הבשר.
מעבירים לקערה, מוסיפים אורגנו, נוזל הבישול ומערבבים.
מוכן – תהנו 🤍
מומלץ לאכול את העוף המפורק על טורטייה עם סלט עגבניות חריף, אבוקדו / גוואקמולה ועלי כוסברה טרייה.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.