אופן ההכנה:
חותכים את הבשר לקוביות קטנות ומחממים בסיר גדול שמן זית – חשוב סיר שיכול להכיל עוף שלם ויכול להכנס לתנור.
ברגע שהשמן רתח מוסיפים את הבשר פנימה ובמקביל חותכים את הבצל לקוביות בגודל זהה לבשר.
מוסיפים את הבצל לסיר ומערבבים היטב.
במקביל חותכים עגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר רק לאחר השחמה חזקה לבשר ולבצל.
את העגבניות מוסיפים יחד עם הרסק ומערבבים היטב עד לאידוי הנוזלים וריכוך העגבניות.
מעבירים את הבשר לצינון בקערה גדולה ובמקביל שוטפים את האורז ומשרים במים קרים במשך 20 דק׳.
מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.
לאחר מכן מעבירים לקערה עם הבשר, מתבלים ומערבבים היטב.
ממלאים את העוף בחצי מנפחו, סוגרים עם בצל לבן וצורבים את העוף משני הצדדים בסיר המלוכלך.
לאחר קבלת צבע זהוב לעוף מורידים מהאש ומסדרים את המילוי מסביב לעוף.
את הבצל מוציאים מהעוף על מנת לתת למים לחדור פנימה בקלות, ניתן להשאיר קרוב לעוף, לצידו או לזרוק.
שופכים מים רותחים על המילוי.
בקערה מערבבים שמן זית ופפריקה ומורחים על העוף, מפזרים מלח ים באחידות מלמעלה וסוגרים בנייר אפייה רטוב ורדיד אלומיניום כפול.
מכניסים לתנור למשך שעתיים בדיוק לאחר מכן מסירים את הכיסוי וממשיכים בישול של כ-10 דק׳ ועד לצריבת העוף.
מוכן! רגע לפני ההגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומומלץ להגיש לצד רשאד.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן עוף ממולא בסגנון כורדי? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
אהבתם את העוף ממולא בסגנון כורדי ובא לכם ללמוד עוד? נסו את החמין החגיגי של הכורדים לשבת הגדול!