מצרכים:
• חופן מכובד של קשיו
• כוס פירורי לחם פנקו
• חופן שומשום
• כפית אבקת קארי צהוב
• כפית צ׳ילי גרוס
• כף מלח ים
• ביצה
• כף שמן שומשום
• נתח סלמון
אופן הכנה:
בקערה נערבב קשיו קצוץ, פנקו, שומשום, קארי, צ׳ילי גרוס, ומלח ים.
בקערה נפרדת, נשבור ביצה, נוסיף שמן שומשום ונקשקש.
במחבת שופכים שמן ומחממים על אש בינונית.
נטבול את הסלמון בביצה ומיד אחרי בפנקו פעמיים/שלוש הלוך חזור עד שכל הסלמון יהיה עטוף בכל צדדיו באופן אחיד.
מניחים את הסלמון במחבת על הצד של הציפוי, ובעזרת מלקחיים סוגרים מכל הצדדים מלבד העור.
אחרי שכל הציפוי שלנו הפך לקריספי מורידים לאש נמוכה ומניחים על הצד של העור (פה יש לכם זכות בחירה כמה זמן לפי מידת העשייה הרצויה)
ברגע שהגעתם למידת העשייה הרצויה, מעבירים לצלחת. מי שפתח את הדג ורוצה לעלות מידה עשיית, לעטוף את הדג בנייר אפייה (כמו חבילה) ולהכניס לתנור למשך כמה דק׳.
יאללה לצלחת, ממליץ על ירקות טריים וכמובן אבוקדו כתוספת 😍 בתאבון ❤️
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לסלמון בקראסט, אתם חייבים לנסות את הברבוניות בציפוי פיסטוק המעולות האלה!