מצרכים:
• תפו״א ענק
• ½1 כוסות גבינה צהובה / מוצרלה
• 3 פטריות
• עלה בצל ירוק / עירית
• ½ חבילה שמנת לבישול (125 מ"ל)
• כפית מלח דק
• כפית שטוחה פלפל שחור
• ½ כפית צ׳ילי גרוס
• כפית שטוחה שום גבישי (אבקת שום למי שאין)
אופן הכנה:
בסיר מלא מים, מרתיחים את התפו״א עד שמתרכך (ניתן לבדוק ע״י נעיצת סכין) ומוציאים לצינון של 15 דק'.
מחממים תנור ל-180.
חותכים את התפוח האדמה לחצי ובעזרת כפית מוציאים את הליבה לקערה.
מניחים בתוך נייר כסף את הסירות שנוצרו מהתפו״א (דוגמא בסרטון)
לקערה מוסיפים כוס גבינה מגודרת חתוכה לקוביות, פטריות קצוצות דק, בצל ירוק קצוץ, שמנת לבישול, תבלינים ומערבבים היטב.
את התערובת שופכים לתוך הסירות תפו"א ומכניסים לתנור למשך 20 דק׳.
ברגע שרואים שהתפו״א משחים מוסיפים ½ כוס גבינה צהובה / מוצרלה ומחזירים לתנור לעוד 5 דק'.
מוכן! בתאבון ובזהירות על הלשון
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לסירות תפוחי אדמה, אתם חייבים לנסות את הפוטטוס בתנור המושלמים האלו!