ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

סירות בטטה בתנור

סירות בטטה בתנור במילוי בצל ופטריות עם קראנצ' של פקאנים ושקדים מעל. מנה צמחונית, ללא גלוטן, פשוטה להכנה וממש מרשימה וטעימה

דירוג מתכון

0.0

שיתוף

מצרכים:

מצרכים:

• בטטה
• 1 בצל קטן
• 6 פטריות שמפיניון
• ¼ כוס מים
• ½ כוס יין אדום / מיץ רימונים (حلال‎)
• כפית מלח
• ½ כפית פלפל שחור
• כף שמן זית
• ¼ כפית טימין
• ½ כפית אורגנו

תוספת:
• חופן פקאן
• חופן שקדים חצויים
• חופן שומשום
• 2 כפות סילאן

אופן הכנה:

מחממים תנור 200 מעלות.
מחוררים את הבטטה בעזרת מזלג ומכניסים למיקרו את הבטטה ל-8 דקות.
בזמן הזה זורקים בצל לבן למחבת משומנת על אש בינונית, לאחר 2 דקות מנמיכים את האש מוסיפים מים וסוגרים עם מכסה למשך 2 דקות נוספות.
מוסיפים את הפטריות חתוכות וסוגרים שוב, לאחר 2 דקות מסירים את המכסה, מוסיפים את היין האדום (מיץ רימונים עבור חלאל) ומתחילים לערבב עד לצמצום כמעט מוחלט, מעבירים לקערית ומוציאים את הבטטה מהמיקרו (תשאירו אותה במיקרו עד לסיום תהליך זה).
חוצים את הבטטה לסירות, מוציאים את ליבת הבטטה בעזרת כף ומכניסים לקערה.
מוסיפים את התבלינים, שמן הזית, מערבבים היטב ומחזירים את התערבות לסירות שלנו.

מכניסים לתנור ל- 14-16 דקות עד לקבלת הצבע הרצוי.
בזמן שהבטטה בתנור נכין את התוספת, זורקים למחבת לפי סדר, מהגדול לקטן אגוזים, שקדים ושומשום. (הפרש של דקה אחד מהשני). קולים לאט ובעדינות (זהירות זה נשרף במהירות!)
מוציאים את הבטטות, מפזרים מעל את התוספת, שופכים סילאן בנדיבות ויאללה בתאבון ❤️

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ואם אהבתם את המתכון הזה לסירות בטטה בתנור, אתם חייבים לנסות את הפוטטוס בתנור המושלמים האלו!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך