אופן הכנה:
נתחיל באידוי וצמצום החלב.
בסיר קטן שופכים ליטר חלב על אש קטנה למשך 35/40 דק׳ עד לצמצום של שני שליש מהכמות. בכל זמן התהליך יש לערבב את החלב בעזרת לקקן.
מעבירים את החלב סינון – שוקלים ובודקים שיש לכל היותר 350 גרם.
שופכים את החלב המאודה (שהוא עוד חמים) לקערת המיקסר ומיד מוסיפים את החמאה.
לאחר 3 דק׳ מוסיפים ביצה, סוכר, שמרים ומקשקשים יחדיו בעזרת מזלג.
מנפים את הקמח לתוך הקערה, מוסיפים מלח ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית (2) למשך 5 דק׳ ועד לקבלת בצק רך.
מורידים את הבצק בעזרת קלף למשטח עבודה מקומח. מרדדים בעזרת הידיים ומקפלים את הקצוות כלפיי פנים, יוצרים כדור ומכדררים היטב בעזרת שתי ידיים.
מניחים את הכדור בקערה משומנת, סוגרים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 4 שעות.
לאחר 4 שעות, מחממים ליטר שמן בסיר בינוני (גובה השמן צריך להיות 5 ס״מ מינימום) על אש בינונית-נמוכה (באמצע).
בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי 1 ס״מ.
חותכים את הבצק בעזרת סכין גדולה או סכין פיצה לקוביות בגודל 4 על 4 ס״מ או בגודל הרצוי.
מניחים בשמן בזהירות את קוביות הבצק, ברגע שקיבלנו צבע זהוב על גבול השחום הופכים ומחזיקים בעזרת מזלג כדי לשמור על כרית האוויר שנוצרה.
לאחר קבלת צבע זהה משני הצדדים מעבירים את הבנייה לרשת לייבוש השמן (לא על נייר אפייה!)
** ניתן לטגן עד 3 יחידות יחד בכל פעם.
מעבירים לצלחת הגשה, שופכים דבש בנדיבות, מפזרים אבקת סוכר ובתאבון!
** אם נשארו לכם קצוות בצורות מוזרות יש לטגן גם כן ולא לקפל את הבצק מחדש.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
בא לכם עוד מתכונים מהסרטים? כל המתכונים מהסרטים והסדרות ממש פה.