מצרכים:
• כף שמן זית
• בצל
• גזר
• 2 שיני שום גדולות
• 12 יח׳ פטריות שיטאקי
• 4 יח׳ פטריות שמפיניון
• 20 גרם חמאה
• כף מלח ים (למים של הפסטה)
• 220 גרם ניוקי
• כפית טימין
• ½ כפית פלפל שחור גרוס
• חבילה שמנת לבישול 15%
• 50 גרם פרמז׳ן
• 5 עלי בצל ירוק (החצי העליון של בבצל ירוק)
אופן הכנה:
מרתיחים מים בסיר.
במחבת שופכים שמן זית ובצל.
לאחר כ-דקה מוסיפים גזר מגורד ושום.
לאחר כ-2 דק׳ מוסיפים את הפטריות.
מערבבים היטב ומוסיפים חמאה.
בזמן שהחמאה נמסה במחבת, מוסיפים מלח ים למים שבסיר, מערבבים וזורקים את הניוקי למים.
מוסיפים למחבת טימין, פלפל שחור ושמנת לבישול.
מביאים לרתיחה את הרוטב ומחכים שהניוקי יצופו (ברגע שהם צפים הם מוכנים)
מוסיפים את הניוקי למחבת, את הפרמז׳ן ומצקת מהמים של הניוקי.
מערבבים היטב כ-2 דק׳, מוסיפים בצל ירוק קצוץ, עירבוב קל ולצלחת.
בתאבון 😍
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים חלביים מעולים? אתם חייבים לנסות את המתכון המושלם הזה לפסטה פטה ועגבניות שרי בתנור.