מלאווח פיצה מגולגל
מצרכים:
4 מלאווח
חבילה רסק עגבניות (100 גרם)
כפית אורגנו
½ כפית פלפל שחור
½ כפית אבקת שום
⅓ כפית מלח דק
עגבניה אדומה גדולה
100 גרם מוצרלה או גבינה צהובה
3 פטריות
3 כפות תירס
אופן ההכנה:
זורקים מלאווח למחבת על אש נמוכה.
במקביל מכינים את הרוטב פיצה בקערה, מערבבים את הרסק יחד עם התבלינים ועגבניה מגורדת אחת.לאחר הזהבה משני צדדים מורידים את המלוואח מהאש על נייר אפייה.מורחים ברוטב פיצה שהכנו.מוסיפים את התוספות (אתם יכול לבחור איזה תוספות שבאלכם)מגלגלים את המלוואח בעזרת הנייר אפייה ועוטפים לאחר מכן בנייר כסף.על אש נמוכה נניח את המלוואח לבישול של 5/6 דק׳ ונסבובב את המלוואח לפחות כל דקה.יאללה מוכן, מקלפים את העטיפה העליונה ומתחילים לאכול ❤️ בתאבון
פתות מלאווח:
מצרכים:
2 מלאווח
4 פרוסות גבינה צהובה
פטריה גדולה
2 כפות טבעות זיתים שחורים
כף תירס
50 גרם גבינת חמד / פטה או מלוחה שאוהבים
רבע כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
על אש נמוכה צורבים 2 מלאווחים.
מעבירים מלאווח אחד לקרש חיתוך, מפזרים באופן שווה את כל התוספות, מניחים מלמעלה מלאווח נוסף ומהדקים.
מחזירים למחבת (אש נמוכה), מכסים במכסה למשך 2/3 דק׳ מכל צד.
מוכן, חותכים לקוביות ומגישים לצד עגבניה מגורדת וסחוג.
מלאווח שוקולד & קורנלפקס:
כל מה שצריך זה מלאווח, שוקולד למריחה שאוהבים וקורנפלקס – בין הטעימים שתנסו.
חביתה מלאווח – קסדייה:
על מחבת צורבים מלאווח כשצד אחד מוכן והשני למחצה, מורידים את המלאווח מהמחבת, מרססים מעט שמן זית, שופכים 2 ביצים מקושקשות ומיד מניחים את המלאווח כשצידו המוכן כלפיי החביתה, לאחר שהחביתה התנתקה מהמחבת (תרגישו עם המרית), הופכים, מכבים את האש, מניחים על החביתה מוצרלה \ גבינה צהובה, ביצה קשה, קורט פלפל שחור, כפית זעתר, גבינת חמד \ פטה, מגלגלים, מדליקים את האש שוב, 2 דק' ומוציאים – בתאבון.
בננה לוטי מלאווח:
על מחבת צורבים מלאווח משני צדדיו, מפרידים באמצע השכבות ל2 שכבות שוות ומניחים בצד, מכבים את האש, מורחים על הצד החיצוני (הצרוב) שוקולד נוטלה, חצי בננה פרוסה, סוגרים (דוגמא בסרטון), מדליקים את האש וצורבים היטב משני צדדים.
מורידים לצלחת ומזלפים חלב מרוכז מעל – בתאבון.
מלאווח בשרי:
על מחבת צורבים צד אחד של המלאווח ומורידים למשטח עבודה, ממלאים בבשר טחון מבושל, מטבוחה, סוגרים בעזרת מזגל, מחזירים למחבת עד לעשייה מלאה של המלאווח ומוכן – בתאבון.
ממולאווח מגולגל – מלאווח תוספות:
על מחבת צורבים מלאווח, מעבירים למשטח עבודה, מוסיפים טחינה, מטבוחה, זיתים ירוקים, ביצה קשה, אורגנו, בצל ירוק (לא חובה), מגלגלים (דוגמא בסרטון) ובתאבון.
מלאווח מופלטה:
במחבת על אש נמוכה, צורבים מלאווח, בכל פעם שיש צריבה קלה הופכים ובעזרת מלקחיים מפרידים את השכבות (צריך לצאת לכם 4 שכבות מכל מלאווח) אחרי שקיבלנו 4 שכבות דקות ומוכנות, מורחים בחמאה, מוסיפים דבש, מגלגלים ומוכן – בתאבון
מלאווח או קאדה:
במחבת צורבים קלות מלאווח, הופכים ומנמיכים את האש, על הצד הצרוב במעט מפוררים גבינת חמד \ פטה, סוגרים לצורת ירח, מהדקים בעזרת מזלג וצורבים עד להשחמה מלאה מכל הצדדים – מוכן בתאבון.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
אחרי כל המתכונים עם מלאווח, מחפשים עוד? לחצו כאן לכל המתכוני מאפים מלוחים שלי