אופן הכנה:
בקערה של המיקסר, שופכים חלב, ביצים, וניל, שמרים ומערבבים במעט.
מוסיפים סוכר, קמח ומתחילים לישה על מהירות איטית במשך 2 דק׳.
מגבירים למהירות בינונית למשך 6 דק׳, מוסיפים חמאה למשך 4 דק׳ ובדקה האחרונה מוסיפים את המלח.
מורידים את הבצק של הסינבון למשטח עבודה מקומח, מרדדים, מקפלים את הבצק לתוך עצמו, מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים את הקערה למקרר למשך לילה (מינימום 6 שעות).
למחרת דבר ראשון מוציאים חבילה חמאה מהמקרר.
על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לריבוע גדול בעובי 4 מ״ל.
מורחים את החמאה על הבצק באחידות.
בקערה מערבבים סוכר חום כהה וקינמון עד לקבלת מרקם חולי ומפזרים את הסוכר והקינמון על החמאה באחידות.
מגלגלים את הבצק לרולדה, חותכים לפרוסות שוות של 4 ס״מ, במגש מרופד נייר אפייה, מניחים את הסינבון במרחקים של 2 ס״מ אחד מהשני ומדפנות התבנית (תבנית מרובעת גבוהה).
נותנים לסינבון לתפוח במשך שעה וחצי במקום חמים ובמקביל מחממים תנור על 170 מעלות טורבו.
מכניסים את הסינבון לתנור למשך 20 דק׳.
מוציאים מהתנור לצינון של 20 דק׳ נוספות.
במקביל מכינים את הציפוי, בקערה מקציפים את הגבינה והחמאה (יש לחמם תחת בן מארי או בפולסים שמיקרוגל של של 10 שניות) מוסיפים מחית וניל, אבקת סוכר, מערבבים ונותנים לציפוי לנוח 15 דק׳.
לאחר מכן שופכים בנדיבות את הציפוי על הסינבון ומוכן!
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לסינבון, עוד מתכונים מתוקים שווים מחכים לכם ולכן ממש פה!