אופן הכנה:
בקערה שופכים את העדשים, מים רותחים עד לכיסוי ומניחים בצד.
בסיר רחב ועמוק, על אש נמוכה, שופכים שמן ומחכים כ-3 דק׳ לחימום השמן.
מוסיפים בצל קצוץ דק, גבעולי סלרי מערבבים לאט 10 דק׳ עד שהבצל הופך להיות שקוף.
מגבירים את האש לבינונית ומיד מוסיפים את העדשים מסוננים מהמים.
מערבבים היטב ומשחימים את העדשים והבצל.
כשקיבלנו צבע שחום לבצל והעדשים, מוסיפים את התבלינים יחד, רסק עגבניות, שמן זית ומערבבים.
לאחר 2 דק׳ מוסיפים את העגבניות ומערבבים. אחרי 3 דק׳ נוספות עגבניות מרוסקות ו-3 ליטר מים חמים.
מביאים לרתיחה, מוסיפים את גרגירי החומוס לאחר שטיפה, עלי הסלרי, מערבבים ומבשלים כ-10 דק׳.
מוסיפים את אטריות הביצים, מערבבים לאחר כ-5 דק׳ בדיוק מכבים את האש ונותנים למרק לנוח.
מוזגים לקעריות, סוחטים לימון (חובה), מעט עלי כוסברה ובתאבון!
לקחתי את המתכון לכיוון שלי, זה לא מרק חרירה כמו של סבתא או אמא שלכם – אבל תנסו אותי 😍
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן מרק חרירה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.