ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

מרק חרירה לא מסורתי

מרק חרירה בגרסה קצת שונה מהמקור ובדיוק כמו שאני אוהב להכין ולאכול אותו, אז אם בא לכם מרק חרירה עשיר ומפנק לחורף אתם חייבים לנסות את זה
דירוג מתכון
0.0/5

מצרכים:

כוס עדשים ירוקים + מים רותחים
2 כפות שמן
2 בצלים קטנים או אחד ענק
3 גבעולי סלרי + העלים בנפרד
3 שיני שום
כפית שטוחה מלח לימון
כפית גדושה כמון
כפית כורכום
כפית פלפל שחור
כף מלח דק
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות 22BX
2 כפות שמן זית
2 עגבניות אדומות
פחית עגבניות מרוסקות
3 ליטר מים
300 גרם חומוס (מבושל)
כוס אטריות ביצים דקות
להגשה (חובה!):
לימון טרי
עלי כוסברה

אופן הכנה:

בקערה שופכים את העדשים, מים רותחים עד לכיסוי ומניחים בצד.
בסיר רחב ועמוק, על אש נמוכה, שופכים שמן ומחכים כ-3 דק׳ לחימום השמן.
מוסיפים בצל קצוץ דק, גבעולי סלרי מערבבים לאט 10 דק׳ עד שהבצל הופך להיות שקוף.
מגבירים את האש לבינונית ומיד מוסיפים את העדשים מסוננים מהמים.
מערבבים היטב ומשחימים את העדשים והבצל.
כשקיבלנו צבע שחום לבצל והעדשים, מוסיפים את התבלינים יחד, רסק עגבניות, שמן זית ומערבבים.
לאחר 2 דק׳ מוסיפים את העגבניות ומערבבים. אחרי 3 דק׳ נוספות עגבניות מרוסקות ו-3 ליטר מים חמים.
מביאים לרתיחה, מוסיפים את גרגירי החומוס לאחר שטיפה, עלי הסלרי, מערבבים ומבשלים כ-10 דק׳.
מוסיפים את אטריות הביצים, מערבבים לאחר כ-5 דק׳ בדיוק מכבים את האש ונותנים למרק לנוח.
מוזגים לקעריות, סוחטים לימון (חובה), מעט עלי כוסברה ובתאבון!
לקחתי את המתכון לכיוון שלי, זה לא מרק חרירה כמו של סבתא או אמא שלכם – אבל תנסו אותי 😍

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן מרק חרירה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור