אופן ההכנה:
חותכים את הבצל נגד כיוון שכבות הבצל באותו הגודל.
מעבירים לסיר עמוק יחד עם מלח ושמן זית.
מקרמלים את הבצל ונעזרים בלקקן ומים – הוראות בסרטון.
במקביל מכינים את הציר – כל הירקות קלופים ושטופים לסיר, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה של 30 דק׳ ומכבים את האש.
לאחר קבלת צבע שחום לבצל מוסיפים חמאה עד לקבל ריח עז של חמאה אגוזית וצבע שחום ענברי לבצל.
מיד מוסיפים יין ומערבבים 2 דק.
לאחר מכן מצרפים 2 ליטר ציר ירקות שהכנו מראש פנימה.
טועמים ובודקים את רמת המליחות – אם חסר מלח מוסיפים אם מלוח מידי מוסיפים ציר ירקות.
מוסיפים פלפל שחור טחון, מביאים לרתיחה של 15 דק׳ על אש נמוכה במקביל מכינים טוסטוני גבינה.
מכניסים פרוסות באגט משומנות לתנור במצב גריל למשך 6 דק׳, לאחר מכן מפזרים גבינות ומחזירים לתנור למשך 2 דק׳.
מוכן!
מגישים בקערה מרק, טוסטונים ומפזרים מעט גבינה מעל המרק.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן מרק בצל? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.