מצרכים:
קבב:
• ½ קילו בשר מס׳ 2 טחון
• בצל
• כוס פירורי לחם
• ½ כפית בהרט
• ½ כפית פלפל שחור
• כפית מלח
• כף שמן זית
• 250 גרם (½ חבילה) ספגטי מספר 6 או 5
רוטב:
• 2 כפות שמן זית
• בצל
• כפית פפריקה מתוקה
• ½ כפית פלפל שחור
• 2 שיני שום
• 200 גרם רסק עגבניות 22BX
• 2 עגבניות אדומות
• ½ כפית בזיליקום
• ½ כפית אורגנו
• 750 מ״ל מים
• כפית מלח
• כפית לימון
• חצי צרור פטרוזיליה
אופו הכנה:
בקערה נשפוך את כל המצרכים לקבב ונערבב היטב, יש ללוש את הבשר כ3/4 דקות בידיים.
מקבבים את הבשר על פסטה 5/7 יח׳ פסטה על כל קבב לא יותר.
מסדרים בתבנית את הקבב מקרוני.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בסיר על אש בינונית שופכים שמן זית, בצל קצוץ ומשחימים כ-2 דקות. מוסיפים פפריקה, פלפל ושיני שום.
מוסיפים רוטב עגבניות מערבבים כ-2 דקות ומוסיפים את העגבניות. מוסיפים את שאר המרכיבים לרוטב ומביאים לרתיחה.
לאחר רתיחה שופכים את הרוטב על הקבב מקרוני.
שימו לב ❤️ חשוב מאוד לכסות היטב בנייר אפייה מלמעלה ורק אז בנייר כסף.
מכניסים לתנור למשך 35 דקות עטוף.
לאחר 35 דקות מורידים את העטיפה וממשיכים בישול חשוף בתנור כ-10 דקות נוספות.
מוציאים מהתנור זורקים פטרוזיליה מלמעלה ומוכן!
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לקבב בתנור עם מקרוני אתם חייבים לנסות את המתכון לסנדוויץ’ קורנביף המושלם הזה!