ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מקלובה בשר מפורק

מקלובה גדולה ומרשימה עם בשר מפורק רך ונימוח שיגרום לכם ללקק את האצבעות. מנה חגיגית ומושלמת לשבת או לחג שאתם חייבים להכין
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

לבשר:
3 בצלים ענקיים
3 קילו שפונדרה ללא עצם (בשר מספר 9 - ״אסאדו״)
כף פלפל שחור גרוס
כף וחצי מלח ים
2 כפות שמן זית
למקלובה:
רבע כוס שמן זית
2 בטטה גדולה
3 גזרים
4 כוסות אורז יסמין או עגול
כף גדושה בהרט
כף כורכום
כף וחצי מלח
כפית גדושה פלפל שחור טחון
3 תפוחי אדמה גדולים
כוס מים חמים + כפית כורכום או זעפרן למי שיש
10 כוסות מים רותחים (סה״כ 11 עם הכוס לפני)
חשוב - יש להשתמש באותה הכוס כשמודדים את האורז ואת המים במתכון. כוס המדידה היא 240 מ״ל.

אופן ההכנה:

ראשית מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.
במגש מרופד נייר אפייה מסדרים בצל חתוך לשמיניות ועליו מסדרים את קוביות הבשר.
מתבלים בפלפל שחור, מלח ושמן זית.
עוטפים בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור למשך 3 שעות.
מוציאים את הבשר לצינון ובמקביל בסיר מחממים רבע עוד שמן זית וצורבים טבעות בטטה בעובי 2 ס״מ עד לצבע זהוב משני הצדדים ומעבירים לצלחת.
במקביל מגדרים גזר בפומפייה ושוטפים את האורז בקערה גדולה.
לאחר השטיפה מוסיפים את הגזר פנימה ומתבלים בבהרט, כורכום מלח ופלפל טחון.
מערבבים היטב את האורז ומניחים בצד.
חותכים את תפוחי האדמה לרוחב בצורה אובלית ובעובי 1 ס״מ (יש דוגמא בסרטון)
ומטגנים באותו השמן של הבטטה משני הצדדים עד לקבלת צבע שחום בהיר ומורידים לצלחת.
את יתרת השמן שופכים לאורז ונותנים צינון לסיר, במקביל חותכים נייר אפייה לעיגול המתאים לתחתית הסיר ומורידים את מעלות התנור ל-120 מעלות טורבו.
מניחים את נייר האפייה בתחתית הסיר ועליו מסדרים את תפוחי האדמה המטוגנים בצפיפות.
בכוס מים חמים מערבבים כורכום ושופכים פנימה (למי שיש זעפרן יש להחליף עם הכורכום).
על התפו״א מסדרים חצי מכמות האורז.
עכשיו נעביר את הבשר והבצלים יחד עם הנוזלים על האורז ונסדר שכבה אחידה.
על הבשר נסדר את הבטטה במרכז ונדאג להשאיר שוליים ריקים.
עכשיו נוסיף את יתרת האורז מעל ונסדר.
באף שלב של ההכנה אין להדק את השכבות או האורז.
מניחים נייר אפייה רטוב על האורז ושופכים פנימה 10 כוסות מים רותחים לסיר (סה״כ 11 כוסות עם הכורכום).
קורעים פתח קטן בנייר האפייה במרכז, עוטפים את הסיר בנייר אפייה ומכסים במכסה ייעודי לסיר אשר מתאים לכניסה לתנור.
מכניסים את המקלובה לתנור למשך 3 שעות (מזכיר 120 מעלות).
לאחר מכן מוציאים את הסיר למנוחה של 20 דק׳ ואז כמובן הופכים על מגש רחב כיאה למקלובה.
מוכן בתאבון!

שומרי שבת וחג יש להכין הכל לפי האופן הכנה, לאחר שעה שהמקלובה בתנור יש להעביר לפלטה של שבת יחד עם מפריד פלטה, עטוף היטב במגבות (על מנת לפזר חום אחיד).

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן מקלובה בשר מפורק? אל תשכחו לצלם את ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

לעוד מתכוני בשר מעולים לחצו כאן

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור