מצרכים:
• ¼ כוס שמן
• 3 שיני שום
• פלפל חריף
• פלפל אדום גדול (גמבה)
• 4 עגבניות אדומות גדולות
• ¼ כוס שמן זית
• ½ כף פפריקה מתוקה
• ¼ כף פפריקה חריפה
• ½ כף סוכר
• כף שטוחה מלח
אופן הכנה:
בסיר על אש בינונית שופכים כוס שמן, שום פרוס גס, פלפל חריף קצוץ, מערבבים כ-דקה ומוסיפים את הפלפל אדום.
לאחר 3 דק' מוסיפים את העגבניות קוביות (אפשרי לקלף אני משאיר), לאחר שהעגבניות הפרישו את הנוזלים, מוסיפים את השמן זית, תבלינים, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומורידים לגז הכי קטן על האש הכי נמוכה למשך 50-55 דק' שבהם נערבב כל כמה דק'.
לאחר שהמטבוחה הפכה להיות סמיכה (מבחן סמיכות דוגמא בסרטון), מכבים את האש ונותנים לה להצטנן בסיר כ-שעה ואז מעבירים לקופסא במקרר.
אני מאוד אוהב את המטבוחה גסה, מי שלא, יכול לטחון הכי לקראת סוף הבישול – בתאבון.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה למטבוחה, אתם חייבית לנסות את הסלט חצילים המעולה הזה!