מצרכים:
לבצק:
- 1 קילו קמח 00 מנופה (אפשרי עם קמח לבן רגיל גם)
- רבע כוס שמן
- כפית מלח
- 2 כפות סוכר
- כף שמרים
- 700 מ״ל / גרם מים פושרים (לא קרים ועדיפות למים מסוננים)
לטופינג:
- 2 בצלים גדולים
- 3 כפות שמן
- רבע כוס שומשום
- 2 כפות פפריקה גדושות מתוקה
- 2 כפות מלח
- 2 כפיות שטוחות פלפל שחור גרוס (לא טחון)
- 3 כפות שמן זית
אופן הכנה:
בסיר של המיקסר ננפה קמח, נוסיף שמרים, סוכר וחצי מכמות המים.
נתחיל בלישה במיקסר במצב הכי איטי שיש (מהירות 1) למשך 2 דק׳, נמשיך במזיגת המים פנימה בהדרגה, נשפוך את המלח פנימה ולאחר מכן נוסיף את השמן לאט לאט.
לאחר שהבצק קיבל את כל השמן מגבירים את המיקסר למהירות בינונית (לא גבוהה – מהירות 3) למשך 3 דק׳ של לישה.
עוצרים, בעזרת קלף מוציאים את הבצק, מרדדים עם הידיים, מקפלים לתוך עצמו ומעבירים לקערה משומנת להתפחה (יש לסגור בניילון נצמד) למשך 30 דק׳.
בזמן הזה נכין את הטופינג
קוצצים לקוביות את הבצל, במחבת על אש בינונית שופכים שמן ומוסיפים את הבצל קצוץ.
מביאים את הבצל לצבע שקוף על גבול צבע זהוב ומכבים את האש.
שופכים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
יוצרים 16 כדורים שווים מהבצק ומניחים במגש משומן למנוחה של 30 דק׳ נוספות.
מחממים תנור במצב טורבו ל240 מעלות.
מרפדים מגשים בנייר אפייה, מורידים כדור בצק למגש, בעזרת האצבעות פותחים ומותחים את הבצק (לא בעזרת מערוך או מרדד)
מניחים 2 כפות מהטופינג על הבצק ומפזרים בעדינות על כל שטח הבצק.
מכניסים את המגש לתנור למשך 4 דק׳ לחלק התחתון ביותר (כןכן על תחתית התנור ישירות).
לאחר 4 דק׳ בדיוק מעבירים את המגש לאמצע התנור ומעבירים למצב גריל טורבו למשך 2 דק׳ בלבד.
וחוזר חלילה על כל מגש ומגש שמכינים – מצב טורבו למשך 4 דק׳ בתחתית התנור, מעבירים לאמצע התנור ואת התנור למצב גריל טורבו למשך 2 דק׳.
מוצאים מהתנור לצינון של 15 דק׳ ולאחר מכן יש לשמור בשקית אטומה (לא להכניס לשקית כשהלחם חם)
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
התאהבתם בלחם אדום? עכשיו נסו את הקאדה הכורדי!