אופן הכנה:
לפני שמתחילים להכין את כתף הטלה בתנור מחממים אותו ל-160 מעלות.
בעזרת סכין קטנה וחדה מחוררים את הכתף טלה לפי מספר שיני השום שיש לנו.
מחדירים עמוק את שיני השום לתוך הטלה.
מעבירים את הכתף טלה למשטח מרופד נייר אפייה (4 ניירות).
מפזרים את המלח גס והפלפל גרוס באחידות, מניחים את עלי הרוזמרין ועוטפים היטב בעזרת הנייר אפייה והכסף (נייר כסף כפול)
מכניסים לתנור למשך 4 שעות בדיוק.
כ-שעה לפני שהכתף יוצאת מהתנור מתחילים בחיתוך גס של הירקות.
בכוס מערבבים את השמן ועשבי התיבול.
בסיר או בתבנית עמוקה מערבבים את הירקות וחצי מכמות השמן ועשבי התיבול.
מוסיפים על הירקות מלח דק, פלפל שחור, שום גבישי ומערבבים היטב.
ברגע שהכתף יצאה מהתנור, מוציאים מהעטיפה ומניחים את הכתף על הירקות, אם הכתף לא נכנסת לכם, שברו את העצם בקלות לפי הדוגמא בסרטון.
את יתרת השמן זית ועשבי התיבול שופכים על הכתף, עוטפים בנייר אפייה רטוב, מכסים במכסה של הסיר או בנייר כסף את התבנית ומחזירים לתנור למשך שעתיים.
לאחר שעתיים מורידים את הכיסוי ונייר האפייה, חושפים את התבשיל ומעלים את התנור ל-200 מעלות ל-10 דק׳ בדיוק ולא יותר.
מוכן! מוציאים מהתנור למנוחה של 5 דק׳ ומגישים.
שומרי שבת וחג – יש להכין את המתכון מראש כפי שרשום במלואו ולחמם על הפלטה לפחות שעה לפני האוכל כשהתבשיל עטוף ולא חשוף.
** ניתן להכין את אותו המתכון עם שוק טלה
אהבתם את הכתף טלה? קבלו בשר מפורק קל להכנה
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן כתף טלה בתנור? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים ובשריים? כל מתכוני הבשר פה